Studente van het lyceum doneert ruim 3 ton voedsel rechtstreeks uit haar moestuin (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

13 November 2023

Studente van het lyceum doneert ruim 3 ton voedsel rechtstreeks uit haar moestuin (+ VIDEO)
Advertisement

Een vriendelijk gebaar naar iemand maken, een altruïstische actie, is altijd positief: ook met kleine daden van vrijgevigheid is het mogelijk om een ​​verschil te maken.

De hoofdpersoon van dit verhaal weet er iets van en is al sinds ze een jong meisje was haar leven aan anderen gaan wijden: als tiener heeft ze met grote donaties bijgedragen om de meest behoeftigen te helpen en haar plannen voor de toekomst zijn op zijn zachtst gezegd verbazingwekkend! Laten we samen haar indrukwekkende verhaal bekijken.

Advertisement

Het initiatief van Lauren Schroeder

Het initiatief van Lauren Schroeder

@wcax/Twitter

Haar naam is Lauren Schroeder, afkomstig uit Wheatland in Wyoming. Ze is een meisje van de Calamus-Wheatland High School wiens naam al bekend is geworden onder haar medeburgers omdat ze bijna 15.000 euro aan groenten aan haar gemeenschap heeft gedoneerd.

Het begon allemaal toen haar school een voedselinzamelingsactie hield en de jonge vrouw merkte hoeveel mensen agrarische voedselproducten nodig hadden. Daarom uitte ze tegenover haar familie de wens om op dit gebied iets concreets te doen, en ze stelden haar tevreden: haar ouders gaven haar een stuk grond dat ze kon cultiveren.

Haar harde werk bleef niet onopgemerkt en Future Farmers of America subsidieerde haar initiatief: Lauren wist in zeer korte tijd het land dat ze bezat te verdubbelen. En dat is nog niet alles.

Advertisement

Haar doelstellingen voor de toekomst

Het meisje heeft nu tientallen voedselproducten van het land: courgettes, tomaten, pompoenen, sperziebonen, aardappelen, broccoli en nog veel meer. 

“Ik wilde mensen echt kunnen helpen en hen ondersteuning kunnen bieden die een impact op hun leven zou kunnen hebben”, verklaarde ze. "Het is fijn als je hulp krijgt, vooral bij iets dat je belangrijk vindt, maar vanuit mijn standpunt is het nog mooier om dat aan anderen te kunnen bieden: het geeft me een goed gevoel, het maakt me blij", voegde ze eraan toe.

Lauren besteedde meer dan 1.000 uur aan het cultiveren van haar land samen met haar broers en zussen en ouders, vooral tijdens de zomerperiodes, toen ze vrijer was en is van schoolverplichtingen. Haar doel is om als ze over twee jaar afstudeert, in totaal voor 22.000 euro aan landbouwproducten te doneren.

De moeder van het meisje verklaarde dat ze niet trotser kon zijn op haar dochter: “Ik ben trots op haar en op alle moeite die ze heeft gestoken in waar ze in gelooft. Ze heeft hard gewerkt om alles te leren wat je moet weten over de technieken die inherent zijn aan de teelt, het tuinieren en hoe je het beste voor al je groenten kunt zorgen. Al dit werk om goed te doen voor anderen, ik ben zo trots op haar!".

De goede daden van het meisje hebben haar verschillende erkenningen opgeleverd en haar bedrijf is voorbestemd om verder uit te breiden. Laten we hopen dat meer mensen haar voorbeeld volgen door de onbaatzuchtige daden na te doen die haar beroemd hebben gemaakt.

Advertisement