Miljonair ziet een jongen studeren op straat onder een lantaarnpaal en besluit zijn leven te veranderen (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

06 Juni 2023

Miljonair ziet een jongen studeren op straat onder een lantaarnpaal en besluit zijn leven te veranderen (+ VIDEO)
Advertisement

In het leven van de meeste mensen bevinden we ons achter schoolbanken, zijn we druk met eerste liefdes en de eerste belangrijke keuzes die ons bestaan ​​kenmerken. Naar huis gaan en een verenigd gezin vinden dat ons op de meest geschikte manier kan ondersteunen, zowel financieel als emotioneel, is voor de meesten praktisch vanzelfsprekend.

Maar niet iedereen kan zeggen dat ze zoveel geluk hebben: wat we elke dag als vanzelfsprekend en natuurlijk beschouwen, is helemaal niet voor iedereen weggelegd. Zoals de jongen, de hoofdpersoon van dit verhaal, die helemaal geen keus had en zich in een buitengewoon moeilijke situatie bevond...

via Mirror

Advertisement
 Fanpage/Youtube/Screenshot

Fanpage/Youtube/Screenshot

Laten we het hebben over de zeer jonge Víctor Martín Angulo Córdoba, 12 jaar oud. Hij was nog maar een kind en moest meteen de wrede realiteit van de meest in crisis verkerende landen onder ogen zien: dat armoede niemand ontziet.

Geboren in een zeer arme Peruaanse familie, beschikte geen van de gezinsleden over elektriciteit in huis. Maar dit weerhield de jongen er nooit van om te stoppen met studeren: hij ging elke avond onder het licht van een lantaarnpaal zitten, midden op straat, om wat licht te hebben en zo zijn huiswerk te kunnen doen.

Iemand, kennelijk onder de indruk van de toewijding van de kleine student, nam een ​​foto die hem vereeuwigde net toen hij van plan was in het halfduister te studeren. Niemand had echter kunnen vermoeden dat dankzij die foto Víctors leven voor altijd zou veranderen.

Advertisement
 Fanpage/Youtube/Screenshot

Fanpage/Youtube/Screenshot

De foto circuleerde al snel op internet en bereikte een bekende filantroop: Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak, oorspronkelijk afkomstig uit Bahrein in het Midden-Oosten. De man werd sterk getroffen door die afbeelding en was diep ontroerd.

Hij herinnerde zich zijn jeugd, hoe ook hij in armoede en lijden leefde. Dus besloot hij in te grijpen, en maakte een ​​ongelooflijk gebaar.

Hij nam persoonlijk het vliegtuig en reisde 16 uur met als enig doel die jongen op te sporen. En het is hem gelukt.

En voor hem besloot hij alles te doen wat in zijn macht lag: hij herbouwde het vervallen huis van Víctors familie, dat van een eenvoudige woning veranderde in een groot huis met twee verdiepingen. Maar hij "beperkte” zich hier niet toe.

Hij besloot namelijk een klein bedrijf te openen voor de moeder van de jongen, waarmee hij effectief het bedrijf financierde dat materiaal recyclet, waarmee de vrouw werkte. En dat is nog niet alles.

Hij heeft beloofd zelfs de school van de twaalfjarige te herbouwen om die modelleerling een betere toekomst te garanderen.

Een verhaal over naastenliefde en herkansing. Maar onthoud: om een ​​verschil te maken hoef je niet per se miljonair te zijn, het zou voldoende zijn om een ​​bijdrage te leveren aan de minderbedeelden, afhankelijk van je mogelijkheden.

Advertisement