Logicatest:vind het vierkant dat verschilt van de andere vierkanten en bewijs dat jij een arendsoog hebt

door Skip

01 September 2023

Logicatest:vind het vierkant dat verschilt van de andere vierkanten en bewijs dat jij een arendsoog hebt
Advertisement

Wil je leren buiten de kaders te denken? De enige manier om daar goed in te worden is door je intellect te trainen. Jezelf kwellen over de vraag waarom anderen toch dingen voor elkaar krijgen die wij moeilijk vinden, dat heeft geen zin. Het belangrijkste is om niet bij de pakken neer te gaan zitten maar juist iets te gaan doen waardoor alles anders kan worden. Een voorbeeld:zoek-en-vind-tests, net als de test die wij zo aan je zullen laten zien, vormen een simpele manier om actief te zijn qua denken. Deze tests zijn een hele leuke manier om je tijd door te komen zeker, maar daarom niet minder effectief in het op gang brengen van een stroom van gedachtes die allesbehalve saai zijn.

Maar laten we niet in praatjes maken verzanden en laten we ons vol overgave storten op het volgende spelletje waar je goed moet kijken. Ben jij zover om jezelf uit te dagen en het antwoord te vinden binnen 10 seconden? Is het antwoord ja, dan gaan we starten.

Advertisement

Logicatest:vind het vierkant dat anders is dan de rest

Logicatest:vind het vierkant dat anders is dan de rest

Het eerste wat je moet doen wanneer je aan een uitdaging begint als deze is je concentreren wat er van je gevraagd wordt. In dit geval is het doel om het vierkant dat anders is te vinden in een tijdsbestek van slechts 10 seconden. Het is deze tijd die voor meer verwarring zorgt in het brein en waardoor je meer in moeilijkheden raakt. Uit angst om niet op tijd te zijn geven velen een impulsief antwoord en denken niet goed na. Zo moet je het dus niet aanpakken.

Als je eenmaal doorhebt wat het doel is van de logicatest moet je een keer diep ademhalen, je concentreren en dan de tijdklok starten. Dat je dan weinig tijd over hebt dat is zo, maar je hersenen zijn actief en er klaar voor om het ding dat anders is te kunnen vinden.

Advertisement

Laat je niet om de tuin leiden want het verschil is er echt wel!

Laat je niet om de tuin leiden want het verschil is er echt wel!

Pixabay

Waar moet je kijken om tot het goede antwoord te komen? Naar het plaatje natuurlijk, maar vooral naar wat er allemaal op staat, ding voor ding. Op deze specifieke afbeelding staan 4 figuren die er op het oog allemaal hetzelfde uitzien. Vier vierkanten met daarbinnen ook weer figuren, sommige hebben normale hoeken, andere hoeken zijn afgerond.

Je brein zegt tegen je dat ze allemaal hetzelfde zijn, toch? Zeg dan terug dat je brein het fout heeft en ga door. Kijk geconcentreerd en je zal zien dat het vierkant dat verschilt ineens opvalt.

Als je het antwoord al weet, maar ook als je dat nog niet weet, ga verder om de oplossing te lezen.

De oplossing is...

De oplossing is...

De tijd is om en het spelletje waar je goed moest kijken is uit en opgelost. Het vierkant dat anders is in zijn samenstelling bevindt zich rechts onderin. Als je goed kijkt zie je dat de figuren in het vierkant anders zijn geplaatst dan bij de andere vierkanten het geval is, maar goed verstopt was het wel.

Is het jou gelukt om het vierkant te vinden? Hoeveel tijd had je nodig om de breinbreker op te lossen?

Advertisement