Als je wordt benaderd door een geleidehond zonder baasje, moet je hem niet aaien: dit is wat je METEEN moet doen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als je wordt benaderd door een geleidehond…
Na de uithuiszetting werden deze 2 ouderen door hun eigen zoon in een restaurant achtergelaten Dit is waarom je niet absoluut tegen een empathisch persoon kunt liegen

Als je wordt benaderd door een geleidehond zonder baasje, moet je hem niet aaien: dit is wat je METEEN moet doen

Door Janine
9.156
Advertisement

Honden zijn al honderden jaren trouwe metgezellen van de mens en we vertrouwen hen veel aspecten van ons leven toe: ze beschermen ons tegen boosdoeners, helpen ons naar vermisten te zoeken tijdens noodsituaties, begeleiden ons als we problemen met het zicht hebben en waken over onze gezondheid. Helaas begrijpt niet iedereen het belang van het werk dat hulphonden voor mensen doen, en soms kunnen de gevolgen zelfs ernstig zijn.

In dit verband vermelden we de ervaring van een vrouw die, na verschillende gevallen van epileptische aanvallen, haar hond trainde om de delicate taak van assistent uit te voeren. Een taak die hij heel graag uitvoert, als de mensen om hem heen meer zouden samenwerken! Dit is wat er is gebeurd.

De vrouw lijdt aan epileptische aanvallen en, als ze zich voordoen, is haar hond getraind om hulp zoeken bij de dichtstbijzijnde volwassene om deze te waarschuwen. Op een dag strompelde de vrouw en viel op de grond tijdens het wandelen met haar hond. Het dier, ervan uitgaande dat het een aanval was, liep weg om hulp te zoeken. Gelukkig was het in dit geval slechts een val, dus stond de vrouw op, verwijderde het stof van haar broek en ging op zoek naar haar vertrouwde vriend. En dit is waar ze getuige was van een zeer irritante scène.

De hond was naar een vrouw toegelopen, maar ondanks het feit dat het tuigje duidelijk haar rol als geleidehond aangaf, toonde ze zich erg verveeld en geïrriteerd. Ze bleef de hond wegjagen, tilde haar voeten op en schreeuwde tegen hem dat hij weg moest gaan. Een onintelligent gedrag dat de veiligheid van de vrouw in gevaar kon brengen... En dat alles vanwege een eenvoudige onwetendheid!

De vrouw vertelde haar ervaring op het web en vroeg om maximale verspreiding. Het doel is om de boodschap duidelijk te maken: geleidehonden zijn getraind om hulp te roepen als hun baasje in de problemen zit. Als je een hond zonder baasje ziet, moet je hem niet aaien, je moet hem volgen! Zodra je dichterbij komt, zal hij begrijpen dat je hem volgt, en hij zal naar de plaats gaan waar de persoon in moeilijkheden is.

Honden zijn intelligent en zeer toegewijd aan mensen, hun enige wens is om ons te helpen en geliefd te worden: wij mensen zijn soms degenen die onze intelligentie meer zouden moeten gebruiken! We hopen dat steeds meer mensen over hun rol zullen worden geïnformeerd en dat absurde gebeurtenissen zoals deze niet opnieuw zullen plaatsvinden.

Tags: DierenHondenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt