Niet iedereen weet waar het derde spoelbakje in de wasmachine voor dient: wij vertellen het je

Janine image
door Janine

19 September 2023

Niet iedereen weet waar het derde spoelbakje in de wasmachine voor dient: wij vertellen het je
Advertisement

Het was 1907 toen een man in de Verenigde Staten, Alva Fisher, een revolutie teweegbracht in de wereld van die tijd met een ongelooflijk nuttige uitvinding: de elektrische wasmachine! Voor die tijd werden vrouwen gedwongen vuile kleren met de hand te wassen en dit vergde een enorme hoeveelheid fysieke en mentale energie.

Het elektronische apparaat van Alva werd sinds het op de markt kwam erg populair en werd voortdurend gemoderniseerd. Tegenwoordig is het in vrijwel elk huis aanwezig, gezien de grote effectiviteit bij het doen van de was. Uiteraard zijn meer geavanceerde modellen ook complexer om correct te gebruiken: veel mensen maken fouten bij het gieten van vloeistoffen in de juiste spoelbakjes van de wasmachine.

De wasautomaat, wat een uitvinding!

De wasautomaat, wat een uitvinding!

De wasmachine is ongetwijfeld een van de huishoudelijke apparaten bij uitstek geworden, we vinden hem net zo belangrijk als de koelkast of de oven. Kortom, het is een onmisbaar apparaat dat waarschijnlijk in geen enkel huis zal ontbreken. Het probleem is dat dit geweldige apparaat steeds meer reinigingsprogramma's heeft. Maar dat niet alleen.

De technologische "evolutie" gaat ook gepaard met specifieke producten: specifieke wasmiddelen op basis van de kleur van de kleding die je wilt wassen, verschillende soorten wasverzachters, kleurvangers, vlekkenverwijderaars enzovoort.

Daarom is het niet zo voor de hand liggend om te weten welke producten en wasopties je moet kiezen: veel mensen maken een fout bij het gieten van vloeibare zeep wanneer ze het spoelbakje uit de wasmachine halen.

Advertisement

Hoe je de wasmachine het beste kunt gebruiken

Hoe je de wasmachine het beste kunt gebruiken

Freepik

Zodra je het spoelbakje voor je hebt, zie je 3 vakken (dit kan per model variëren) en daarom moet je precies weten wat waar in moet gedaan.

Over het algemeen hebben mensen de neiging om het wasmiddel in het eerste vakje te doen, de wasverzachter in tabletten in het tweede vakje, en ten slotte zijn ze van mening dat de vloeibare wasverzachter – vermoedelijk – in het derde vakje moet. Maar dit is niet helemaal het geval: dit is in alle opzichten een fout die gevolgen zou kunnen hebben voor de kwaliteit van ons wasgoed, waardoor het minder schoon en geurig wordt dan het zou moeten zijn. Maar waar is dat derde vakje dan voor?

Feit is dat het derde vakje door de fabrikanten is ontworpen om de toevoeging van wasmiddel mogelijk te maken. Precies zoals de eerste, maar met een belangrijk verschil: het eerste vakje is gereserveerd voor het wasmiddel dat gebruikt wordt voor de "standaard" was, terwijl het derde echter bedoeld is voor het wasmiddel dat tijdens de voorwasfase uit het apparaat wordt gehaald.

In feite bieden veel wasmachines (vooral de modernere) onder meer de mogelijkheid om een ​​voorwas uit te voeren om een ​​effectievere reiniging van de vuilste voorwerpen te garanderen: in het derde compartiment moeten we daarom een ​​wasmiddel plaatsen met vlekkenverwijderende en desinfecterende eigenschappen. Wist jij dat?

Source:

Wikipedia

Advertisement