Hij ontmoet een onbekende en leert haar verhaal kennen: hij doet iets speciaals voor haar (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

03 Oktober 2023

Hij ontmoet een onbekende en leert haar verhaal kennen: hij doet iets speciaals voor haar (+ VIDEO)
Advertisement

Het kunnen lezen van de gedachten van mensen zou een werkelijk ongelooflijke superkracht zijn en we hebben het dan alleen over het aspect dat verband houdt met het helpen van anderen. Veel mensen stellen zich niet veel open vanwege angst, schaamte of onzekerheid... helaas is het in deze gevallen moeilijk om in te grijpen, omdat we niet kunnen weten wat er in hun leven gebeurt.

We kunnen geen gedachten lezen, maar we kunnen wel vragen en luisteren. Precies zoals de jonge protagonist van dit verhaal samen met een vriend van hem besloot te doen: hun tussenkomst bleek echt betekenisvol voor een vrouw. Laten we eens kijken wat er precies is gebeurd.

via Yourtango

Advertisement

Een vreemd verzoek

Een vreemd verzoek

Neenib Youkana/Instagram/Screenshot

Neenib Youkana, een jonge influencer, wist niet wat hij die dag zou tegenkomen: hij kon zich niet voorstellen welke impact het zou hebben op het leven van een vrouw, van een moeder.

De jongen had samen met een vriend besloten een video op te nemen in een winkel – een warenhuis – waar hij de mensen filmde die hij bij toeval ontmoette. Het ging er allemaal om mensen tegen te houden en aan elk individu te vragen: "Heb je dit jaar je verjaardag gevierd?"

De meeste geïnterviewden keken uiteindelijk perplex naar Neenib, begrepen de strekking van zijn vraag niet en antwoordden bevestigend. Jongens en meisjes antwoordden op natuurlijke wijze ja op wat hen een vreemde vraag leek, met een voor de hand liggend antwoord.

Toen het eerste “nee”.

Advertisement

Een gebaar van vriendelijkheid om een ​​verschil te maken

Een volwassen vrouw had hem nee geantwoord, en keek hem een paar seconden niet in de ogen. De man vroeg waarom niet. "Ik heb vorig jaar mijn zoon verloren en toen overleed ook mijn moeder", zei de vrouw tegen hem. Nu was het Neenib die werd getroffen. Maar hij herstelde zich meteen: daar was hij tenslotte voor.

In feite was het zijn bedoeling om de dag op te fleuren van iemand die zijn verjaardag niet had gevierd, ongeacht de redenen daarvoor. En zo handelde hij: hij haalde een kegelvormige hoed tevoorschijn, overhandigde die aan de vrouw en begon toen samen met zijn vriend het bekende verjaardagsliedje te zingen! Zo ontdekten ze haar naam, Debra, en gingen verder met hun mooie gebaar.

De twee jongens gaven haar een klein taartje en een ingepakt cadeautje. Het geschenk bevatte geld dat werd gedoneerd met als doel iemand in moeilijkheden op te vrolijken. Debra waardeerde het altruïstische gebaar van de jongens en uiteindelijk stond ze zichzelf ontroerd toe een paar tranen te laten. De twee jongens wilden laten zien hoe aardig zijn voor iemand een grote impact kan hebben op hun leven, al is het maar voor een dag, en dat is hen gelukt, nietwaar?

Advertisement