"Mijn zus wil mijn vriend niet uitnodigen voor haar bruiloft: wat moet ik doen?"

Janine image
door Janine

04 Oktober 2023

"Mijn zus wil mijn vriend niet uitnodigen voor haar bruiloft: wat moet ik doen?"
Advertisement

Familierelaties zijn, afgezien van wat je denkt, helemaal niet gemakkelijk om mee om te gaan, en om situaties goed te laten verlopen, moet je veel geduld hebben. Bovendien komen misverstanden, geschillen en irritaties tussen leden van dezelfde familie vaak aan de oppervlakte in de buurt van grote evenementen, bijvoorbeeld bruiloften.

Dat gebeurde in het verhaal dat we je willen vertellen, waar twee zussen, als gevolg van een episode die vele jaren eerder plaatsvond, hun relatie tussen hen zagen verslechteren. Laten we eens kijken waarom.

via Reddit

Advertisement

De bruid wil niet dat haar zwager bij de bruiloft aanwezig is

De bruid wil niet dat haar zwager bij de bruiloft aanwezig is

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld door een van de twee vrouwen in een bericht op Reddit. In de regels waarin ze de zaak uitlegt, verwijst de hoofdpersoon naar een probleem dat ontstond met haar zus vlak voor haar huwelijk. Blijkbaar houdt de kwestie waar de vrouw boos om is verband met de regelrechte weigering van haar zus om haar zwager op haar bruiloft te hebben.

“Mijn zus had iedereen de kans gegeven om een ​​metgezel mee te nemen naar het evenement, om niet alleen te zijn – schreef de auteur – op mijn uitnodiging had ze echter aangegeven dat ze mijn vriend er niet bij wilde. Ik probeerde met haar te praten, maar ze wilde er niets van horen en bleef standvastig bij haar beslissing.

Maar waarom gedroeg deze vrouw zich zo vreemd?

Advertisement

Waarom nam ze deze beslissing?

Waarom nam ze deze beslissing?

Pexels - Not the actual photo

De auteur van het bericht legde de situatie uit en wees erop dat zij en haar vriend al acht jaar samen waren en dat er iets vreemds was gebeurd toen ze de man voor het eerst aan haar familie voorstelde. Hij en haar zus hadden elkaar wantrouwend aangekeken en pas later ontdekte ze dat er een zeer korte relatie tussen hen was geweest. Na slechts twee maanden te hebben geduurd, was de relatie tussen de twee exen een paar jaar vóór het begin van de verloving beëindigd.

"Toen ik mijn zus vroeg om uit te leggen waarom ze niet wilde dat mijn vriend de bruiloft bijwoonde, vertelde ze me dat ze haar exen die dag er niet bij wilde hebben - zo schreef onze hoofdpersoon - ik probeerde haar duidelijk te maken dat het niet zo eenvoudig was, dat we al acht jaar samen waren en dat het niet leuk voor mij zou zijn geweest als ik hem niet bij me had, maar ze luisterde niet naar mij."

De auteur van het bericht gaf niet op…

Twee weken voor de grote dag vertelde ze haar zus dat als ze doorging met de intentie om haar zwager niet te willen, ze haar bruidsmeisje ook niet zou krijgen. Een “chantage” die de toekomstige bruid diep trof en haar tot woede bracht, maar de auteur van het bericht was niet bereid een stap terug te doen. "Heb ik het verkeerd gedaan?" - vroeg ze vervolgens aan de gebruikers.

De mensen die hun mening achterlieten kozen voornamelijk de kant van de vrouw en beweerden dat het gedrag van haar zus overdreven en belachelijk was en dat een relatie die tien jaar eerder eindigde haar zeker niet in moeilijkheden had kunnen brengen, tenzij er iets anders aan de hand was.

Wat denk jij ervan en wat zou jij in dezelfde situatie hebben gedaan?

Advertisement