Moeder zoekt oppas: “ze moet een diploma hebben, geen sociale media, geen tatoeages of zelfs piercings”

Janine image
door Janine

05 Oktober 2023

Moeder zoekt oppas: “ze moet een diploma hebben, geen sociale media, geen tatoeages of zelfs piercings”
Advertisement

Ouder worden is een belangrijke keuze en moet goed worden overwogen voordat je aan dit nieuwe avontuur begint. Iedereen kan het, maar het beheren van elk aspect van de dag is niet eenvoudig, vooral niet als je werkt en andere dingen te doen hebt. Het is op deze momenten dat hulp van buitenaf noodzakelijk wordt, en daarom voel je, naast het naar school brengen van je kind, soms de behoefte om iemand thuis aan je zijde te hebben.

Moeders en vaders worden vaak geholpen door de grootouders, maar als zij niet aanwezig zijn, is het nodig een beroep te doen op gespecialiseerde figuren. Oppassers of andere kinderverzorgsters zijn ideaal, maar wat kun je wel en niet van deze mensen vragen?

Advertisement

Advertentie voor een oppas

Advertentie voor een oppas

big-target-7252/Reddit

De vraag komt voort uit een episode in het bijzonder die belangstelling en controverse heeft gewekt. Het gaat om een ​​op Facebook gepubliceerde advertentie waarin een hulpzoekende Amerikaanse moeder alle eisen voor de toekomstige oppas invulde, eisen die enigszins overdreven leken.

De advertentie luidt: "Ik ben op zoek naar een oppas. Ik heb zo snel mogelijk iemand nodig die op mijn vier kinderen van 2, 3, 5 en 7 jaar kan passen, van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur en af ​​en toe in het weekend. De oppas moet uitstekend kunnen koken en moet weten hoe ze voor het huishouden moet zorgen - vervolgt de aankondiging - Ze is ouder dan 25 jaar en de vereiste kwalificatie is een masterdiploma. Ze mag geen sociale media-accounts hebben omdat ik niet wil dat mijn kinderen het zien, ze mag niet drinken of roken. Ze mag ook geen tatoeages of piercings hebben - vervolgt ze - en alleen mensen met minimaal vijf eerdere beroepservaringen komen in aanmerking. Voorafgaand aan elke start zullen criminele antecedentenonderzoeken worden uitgevoerd en zal er een drugstest worden afgenomen."

Advertisement

Overdreven eisen van deze moeder?

Overdreven eisen van deze moeder?

Tom Britt/Flickr - Not the actual photo

Een eindeloze reeks verzoeken waarvoor Tammy, deze Amerikaanse moeder, ongeveer 200 dollar per week zou hebben betaald, oftewel 6 dollar per uur. Een conclusie die voor veel ophef leidde en waarvoor veel kritiek werd geuit. Velen spraken zich tegen haar uit en beweerden dat die advertentie beslist overdreven was en er te veel verwacht werd. "Ik werk als babysitter - schrijft een gebruiker - maar voor dat bedrag zou ik nooit accepteren".

Kortom, het verzoek van Tammy werd door de meeste mensen niet goed ontvangen, terwijl sommigen betoogden dat het een andere baan zou moeten zijn dan anderen waarvoor meer referenties nodig zijn en dat deze baan niet alleen vanwege het geld gekozen zou moeten worden.

Maar is het echt zo of hebben degenen die oppassen, net als iedereen, ook recht op een vast en niet laag salaris, vooral als er zoveel eisen zijn? Wat vind jij?

Advertisement