Na 46 jaar besluit hij de oppas te vinden die als kind voor hem zorgde: de video is pure emotie (+VIDEO)

Janine image
door Janine

04 Juli 2023

Na 46 jaar besluit hij de oppas te vinden die als kind voor hem zorgde: de video is pure emotie (+VIDEO)
Advertisement

In films worden onmogelijke herenigingen vaak afgeschilderd als pure fantasie, bedoeld om bioscoopbezoekers op het grote scherm in vervoering te brengen. In de realiteit van vandaag hebben sociale media deze fantasie echter omgezet in een concrete mogelijkheid. Via digitale platformen kunnen mensen die door onoverbrugbare afstanden van elkaar gescheiden zijn, opnieuw contact maken en elkaar vinden.

Sociale media bieden een mogelijkheid om verbinding te maken en bruggen te bouwen over fysieke en tijdelijke barrières. De hoofdpersoon van ons verhaal heeft het aan den lijve ondervonden, die besloot 9.000 kilometer af te leggen om een ​​dierbare weer te omhelzen. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Elconfidencial

Advertisement

Dit is het verhaal van Juan Jonsson, die letterlijk de halve wereld rondreisde om zijn oppas na 46 jaar weer te ontmoeten. Zijn hartverwarmende avontuur begon toen hij op zoek ging naar de vrouw die voor hem zorgde sinds hij zes maanden oud was.

Via een video op sociale netwerken legde hij uit dat zijn ouders hem aan Ana hadden toevertrouwd toen ze voor hun werk naar Cochabamba, in Bolivia, verhuisden. Ze brachten daar bijna zes jaar door en Ana werd een belangrijke figuur in zijn leven.

Juan is zijn oppas nooit vergeten en besloot een pagina te maken met de naam "Hulp voor Ana" om donaties in te zamelen voor zijn reis. Na een lange reis, stak Juan met de hulp van zijn zoon de Atlantische Oceaan over om Yacuiba te bereiken, een stad in het zuiden van Bolivia, waar Ana met haar zoon woonde. De ontmoeting tussen Juan en Ana, georganiseerd dankzij het contact tussen de twee kinderen, ontroerde duizenden mensen op sociale netwerken.

Advertisement

Tijdens de reis documenteerde Juan elk moment met video's en deelde ze met zijn Instagram-volgers. De beelden laten het ontroerende moment zien waarop Ana Juan herkent, het kind waar ze zoveel jaren geleden voor zorgde. Het is 46 jaar geleden dat ze elkaar voor het laatst zagen: hij was nog maar een kind, zij was een jonge vrouw van 30.

Ana zei dat ze een heel donkere tijd doormaakte toen Juan en zijn gezin in haar leven kwamen, nadat ze haar zoon aan een hartaandoening had verloren en haar man bij een arbeidsongeval in Alto Beni.

De video toont de emotionele momenten die we tijdens de reis samen hebben beleefd, zoals een bezoek aan een typisch Boliviaans restaurant, tot aan het ontroerende moment van hun afscheid.

Advertisement