Schoonmoeder maakt huis van schoondochter schoon terwijl ze in het ziekenhuis ligt voor de geboorte van haar zoon: “nu wil ze ervoor betaald krijgen”

Janine image
door Janine

15 Oktober 2023

Schoonmoeder maakt huis van schoondochter schoon terwijl ze in het ziekenhuis ligt voor de geboorte van haar zoon: “nu wil ze ervoor betaald krijgen”
Advertisement

Sinds mensenheugenis is de relatie tussen schoondochter en schoonmoeder nooit idyllisch geweest, ook al zijn er uitzonderingen, misschien wel meer dan één, die het tegendeel bewijzen. Wat in deze conflictueuze relatie het meest naar voren komt, is de vermeende opdringerigheid van de schoonmoeder, die zich vaak gerechtigd voelt om haar zegje te doen en te doen wat zij denkt dat goed is. Afgezien van het feit dat het wel of niet een voorrecht van deze figuur kan zijn, is dergelijk gedrag nooit welkom, vooral niet als zij ervoor kiest om iets uit zichzelf te doen en dan "de rekening te presenteren" aan degene die van niets wist.

Dat overkwam de protagonisten van dit verhaal.

Wat is er gebeurd...

Wat is er gebeurd...

Pexels - Not the actual photo

De episode begon met de geboorte van het kind van dit echtpaar en hun afwezigheid van huis gedurende ongeveer een week. De vrouw, de auteur van het bericht, vertelde hoe haar vliezen braken terwijl ze nog thuis was en hoe zij en haar man praktisch weg moesten rennen om te voorkomen dat de baby daar geboren zou worden. Geconcentreerd op het evenement maakten ze zich er helemaal geen zorgen over dat het tapijt vuil was geworden: ze hadden andere prioriteiten.

"Terwijl we weg waren vanwege kleine complicaties die later opgelost werden, bood mijn schoonmoeder aan om langs te komen om de honden te voeren - zei de auteur van het bericht - en we waren erg dankbaar voor haar hulp. Toen we thuiskwamen, vonden we echter een vel papier met een schriftelijk verslag van de dingen die ze tijdens onze afwezigheid had gedaan. Ze had niet alleen voor de honden gezorgd, maar ze had ook het tapijt in de slaapkamer en de rest van het huis schoongemaakt, en ze wilde er een vergoeding voor krijgen - vervolgde ze - Volgens haar berekeningen moest ze een uurloon van $25 krijgen en een terugbetaling van $200 voor de gekochte producten".

Advertisement

Absurd verzoek?

Absurd verzoek?

Pexels - Not the actual photo

Een verzoek dat het echtpaar verbijsterde, vooral omdat niemand hun schoonmoeder had gevraagd dit allemaal te doen. Het was haar eigen initiatief geweest, maar ze eiste een vergoeding. Omdat ze niet vonden dat het juist was, stuurden de nieuwe ouders haar een bericht waarin ze zeiden dat hun dankbaarheid voor wat ze had gedaan enorm was, maar dat het hen niet eerlijk leek om te moeten betalen voor iets waar ze niet om hadden gevraagd, in de overtuiging dat haar acties een hulp waren en geen werk waar voor betaald moest worden.

"Mijn schoonmoeder antwoordde dat ze alles vanuit haar hart had gedaan en dat ze haar ogen niet kon geloven toen ze onze woorden van totale ondankbaarheid las - bekende de nieuwe moeder - Ook de rest van de familie staat aan haar kant en beweert dat het niet juist is om op deze manier misbruik te maken van iemand die niet meer zo jong is. Volgens hen wilde mijn schoonmoeder alleen maar een gezellige omgeving voor ons kind creëren."

Overwegingen die het echtpaar in moeilijkheden brachten, waardoor de zoon van de vrouw besloot tot schadevergoeding, om eventuele klachten en nutteloze discussies tot zwijgen te brengen. Een manier om je te concentreren op de mooie dingen – de baby – en niet op onzin.

De mening van gebruikers...

"Ik ben het niet eens met het compromis van mijn man, ik vind niet dat het juist is - zei de vrouw - ook al zei ze dat ze geen geld meer wil voor de gekochte producten, maar alleen erkenning voor de tijd die ze er aan heeft besteed".

De gebruikers die een reactie achterlieten, uitten dezelfde mening. Je wil opleggen en er ook voor betaald voor willen krijgen is bepaald geen leuke manier om je “hulp” te geven en de schoondochter had zeker geen ongelijk om zo te denken. Wanneer je ervoor kiest iets voor een dierbare te doen zonder diens mening te vragen, is het raadzaam om geen compensatie te vragen, anders is het geen gebaar van behulpzaamheid, maar een manier om te profiteren van anderen.

Wat zijn jouw gedachten over deze kwestie?

Source:

Reddit

Advertisement