Werknemer komt het kantoor binnen en ziet een enorme presentielijst: "Ik heb het gevoel dat ik op de kleuterschool zit"

Janine image
door Janine

14 Oktober 2023

Werknemer komt het kantoor binnen en ziet een enorme presentielijst: "Ik heb het gevoel dat ik op de kleuterschool zit"
Advertisement

Regels, praktijken, procedures. De samenleving bestaat uit deze factoren en alles is gebaseerd om veiligheid, rechtvaardigheid en gelijkheid te garanderen. In theorie tenminste. Uiteraard is het belangrijk om grenzen te stellen en wetten te respecteren die erop gericht zijn het leven van mensen functioneel en burgerlijk te maken. Maar zelfs als je met kleinere omgevingen te maken hebt, kom je absurde vondsten tegen die worden gepresenteerd in de vorm van strenge regels die moeten worden gevolgd.

Precies zoals de werknemers van dit bedrijf overkwam: op een mooie ochtend vonden ze een nogal bijzondere nieuwe richtlijn op de werkvloer... laten we eens kijken wat precies.

via Reddit

Advertisement

Een onaangename verrassing op het werk

Een onaangename verrassing op het werk

Freepik - Not the actual photo

Bedrijfsprocedures en -praktijken hebben uiteraard hun eigen proces dat nauwgezet moet worden gevolgd, maar wat gebeurt er als er een vreemde regel wordt ingevoerd om werknemers te “controleren”? Dit is wat een medewerker zichzelf afvroeg en omdat hij geen antwoord op de vraag vond, besloot hij de gebruikers van het internet te vragen door naar een bekend online forum te gaan. Hier is zijn verhaal.

De man was op zijn werk verschenen, het was een gewone maandag, althans dat dacht hij. Iets wat hem onmiddellijk opviel dat er tot vorige week zeker nog niet was geweest: een enorm bord dat aan een gemeenschappelijke muur was bevestigd. “Perfecte deelname” stond er in grote letters onder, waarvan de titel betekenis aan de poster had moeten geven.

Geïntrigeerd ging de man het daarom van dichterbij bekijken en na een korte analyse begreep hij het: "verbazingwekkend, het lijkt alsof we weer op de kleuterschool zitten!", riep hij uit.

Advertisement

Opmerkingen en suggesties van gebruikers

Opmerkingen en suggesties van gebruikers

imgur/Reddit

Die opvallende tabel vermeldde de afwezigheden van werknemers, met een terugwerkende kracht: als een werknemer in een maand tijd niet eens één keer afwezig was geweest, werd er een sticker met een smiley opgeplakt, anders - zelfs bij slechts één dag afwezigheid - een grote rode X naast de naam van het individu. Ook werd bepaald dat iedereen die het hele jaar door niet afwezig was, een gratis maaltijd zou krijgen in de kantine van het ziekenhuis.

“Het maakt niet uit wat de reden van de afwezigheid is: als je vrouw is bevallen, een dierbare is overleden of je ziek bent en zelfs maar één werkdag mist, word je gemarkeerd met een rode X! Op dit moment zijn de enigen die perfect aanwezig zijn de koeriers die maar één dag per week werken en de manager die zelf haar diensten kan plannen...", uitte de man vol ongeloof over zo'n aparte beslissing. Dus vroeg hij naar de mening van internetgebruikers die niet aarzelden om commentaar te geven.

“Probeer een paar dagen achter elkaar afwezig te zijn en plak een sticker met het gezicht van een droevige clown op elke dag waarop je niet aanwezig zult zijn, misschien begrijpen ze de boodschap dan”, opperde iemand, “het lijkt een slinkse zet om werknemers te ontmoedigen vakantiedagen en verlof op te nemen, een vreselijk gedrag", schreef een andere gebruiker. "Ik denk dat sommige vakbonden dit zeer 'originele' idee heel interessant zouden kunnen vinden", voegde een ander eraan toe. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement