Hij maakt ruzie met een vriend omdat hij geen honden in huis wil: “Het kan me niet schelen dat je vriendin hem nodig heeft”

Janine image
door Janine

10 Mei 2024

Hij maakt ruzie met een vriend omdat hij geen honden in huis wil
Advertisement

Er is een reden, en meer dan één, waarom de hond bij uitstek wordt omschreven als “de beste vriend van de mens”. We hebben het niet alleen over een knuffeldier dat onvoorstelbaar trouw is, maar over een dier dat een echte aanwinst kan zijn in dienst van de mens.

Er zijn politiehonden, blindengeleidehonden, zoek- en reddingshonden en ga zo maar door: soms is een exemplaar dat tot een van deze categorieën behoort in staat om een leven te helpen. Dit is het geval van een meisje in het verhaal waarover we je nu gaan vertellen, jammer alleen van de afkeer van de eigenaar van het huis met wie ze te maken had...

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de man die het feest organiseerde

Freepik

De eigenaar van het huis vertelde de ongelukkige episode: hij wendde zich tot het Reddit-forum om gebruikers om hun mening te vragen over hun gedrag tijdens een feestje.

De man, 29 jaar oud, had besloten een leuk evenement bij hem thuis te organiseren. Nu weten al zijn vrienden – en ook gasten – hoezeer de 29-jarige een hekel heeft aan huisdieren: “Ik hou niet van honden of katten. Ik vind ze vies en ik wil er simpelweg niets mee te maken hebben", verklaarde hij.

Hij dacht dan ook niet dat hij zich ooit in moeilijkheden zou bevinden met betrekking tot een dergelijke kwestie: elk van de gasten was zich terdege bewust van zijn afkeer.

Een van zijn vrienden was echter komen opdagen met een hond. Hij had namelijk sinds kort een relatie met een nieuwe vriendin en zij moest om medische redenen een hond meenemen om haar gezondheid te beschermen. Zodra de man het dier had opgemerkt, werd hij onmiddellijk bleek.

Advertisement

De ruzie tussen de man en zijn vriend

Freepik

"Waarom heb je een hond in mijn huis gebracht! Je weet dat ik een hekel aan dieren heb”, had de 29-jarige boos gevraagd. Dus had zijn vriend hem op de hoogte gebracht van de situatie: "Het is een hulphond, mijn vriendin heeft hem nodig. Ik dacht dat je in dit geval wel een uitzondering zou maken", had hij gezegd.

Maar de huiseigenaar zag het niet zitten om de viervoeter in zijn huis te laten lopen: "Als je wilt, kan hij in de garage blijven  ​​met de airconditioning aan", had de 29-jarige als ultimatum geopperd. De hond was echter bedoeld om de diabetes van de jonge vrouw in de gaten te houden en kon zeker niet van haar gescheiden worden.

Uiteindelijk moest het stel het feest verlaten, maar dat deden ze duidelijk geïrriteerd: de eigenaar van het huis vraagt ​​zich af of hij een verkeerde beslissing heeft genomen. Laten we eens kijken wat Reddit-gebruikers vinden.

De reacties van Reddit-gebruikers

Freepik

"Naar mijn mening is iedereen in deze kwestie verkeerd met de situatie omgegaan: je vriend had je absoluut moeten raadplegen voordat hij zijn vriendin meebracht en je moeten uitleggen dat ze een medische hond bij zich moest hebben. Aan de andere kant, als je de aanwezigheid van het dier echt niet kon accepteren, had je je op een gevoeliger en empathischer manier tegenover hen moeten gedragen", schreef een gebruiker die het hoogste aantal interacties en positieve reacties ontving van alle andere opmerkingen.

"Ik sta aan de kant van de gastheer: de vrouw behoorde niet tot de gasten en daarom was het accepteren van haar 'toestand' niet iets dat verplicht was. Het was eerder haar vriend die zich egoïstisch gedroeg door zich te presenteren bij hem thuis, ondanks dat hij de wensen van de eigenaar kende", oordeelde een ander.

Andere gebruikers hebben in plaats daarvan onderstreept dat een hond kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, maar in geen geval gelijkgesteld kan worden met een echt medisch apparaat dat deze functie kan uitvoeren: volgens hen had de vrouw het compromis dat de 29-jarige aanbood kunnen accepteren. Wie heeft er volgens jou gelijk?

Source:

Reddit

Advertisement