Serveerster wordt ontslagen nadat ze een fooi van $10.000 heeft ontvangen: het absurde verhaal van Linsey Boyd

Janine image
door Janine

05 Maart 2024

Serveerster wordt ontslagen nadat ze een fooi van $10.000 heeft ontvangen: het absurde verhaal van Linsey Boyd
Advertisement

De behoefte om te werken hebben de meeste mensen gemeen: we moeten geld verdienen om in ons levensonderhoud te kunnen voorzien. Het onderliggende idee volgens welke iemand wordt betaald voor een specifieke baan of verleende dienst is functioneel voor het structureren van een civiele samenleving, maar wat gebeurt er als iemand merkt dat hij van de ene op de andere dag beroofd wordt van zijn bron van inkomen?

Helaas weet de hoofdpersoon van dit verhaal hoe dat voelt: ze werd ontslagen en om redenen die nog steeds niet helemaal duidelijk zijn. Wat haar is overkomen lijkt echter een gevolg te zijn van een specifieke gebeurtenis.

via Facebook

Advertisement

Een buitensporige fooi

Een buitensporige fooi

Click On Detroit | Local 4 | WDIV/Youtube

Haar naam is Linsey Boyd en ze was serveerster in het café Mason Jar Cafe in Michigan voordat ze "overweldigd" werd door een onvoorstelbare situatie. De vrouw bediende tijdens een van haar werkdiensten een man wiens totale rekening ongeveer $32 bedroeg. Niets vreemds toch? Niet echt: volgens de Amerikaanse traditie had de man een fooi achtergelaten, maar het bedrag was exorbitant!

We hebben het namelijk over 10.000 dollar (zo'n 9.200 euro) en de man had Linsey alleen gevraagd anoniem te blijven en dat geld te delen met haar collega's. De verbaasde serveerster was in de wolken met het bedrag dat ze zojuist had gekregen. Vervolgens verdeelde ze het bedrag onder elke medewerker die die dag op het werk aanwezig was: haar collega's kregen allemaal het equivalent van bijna 1.000 euro.

Een gelukkige gebeurtenis, veroorzaakt door de vrijgevigheid van een man, zorgde uiteindelijk voor een echt drama.

Advertisement

De theorie achter Linsey's ontslag

Dat geld zorgde in feite voor veel ophef en hoewel velen eerst blij waren met wat haar was overkomen, droeg de verspreiding van het nieuws bij aan het creëren van negativiteit: misschien waren de werknemers die op de dag van de fooi niet aanwezig waren teleurgesteld dat ze met lege handen bleven, waardoor een gespannen en moeilijk te beheren werkomgeving ontstond.

Wat zeker is, zo meldt het nieuwsprogramma Click On Detroit op Youtube, is dat Linsey een paar dagen na het incident werd ontslagen: "Ik werd gedefinieerd als een modelwerknemer en een goede moeder, een van die mensen die het verdienen om zulke gebaren te ontvangen. Toen kreeg ik van mijn werkgevers - de avond ervoor - te horen dat ik de volgende dag vrij zou moeten nemen voor mijn mentale welzijn", schreef de voormalige serveerster in een lange post op Facebook die ze later samen met haar account verwijderde. En hier eindigde het niet.

"De volgende dag kreeg ik ook het bevel om niet op mijn werk te verschijnen, opnieuw per berichtje, dus uiteindelijk vroeg ik of ze van plan waren me te ontslaan. Ik kreeg pas de volgende dag antwoord: een telefoontje bevestigde mijn vermoedens door mij het slechte nieuws te vertellen”, voegde de vrouw eraan toe.

De eigenaren van het restaurant, de vorige werkgevers van Linsey, zeiden dat ze de moeilijke beslissing puur om professionele redenen hadden genomen en dat het op geen enkele manier verband hielden met het fooi-incident. Wat vind jij van dit ongewone verhaal?

Source:

Click On Detroit 

 

Advertisement