"Ik wil niet dat mijn schoonmoeder naast mij komt wonen, ik zou haar niet kunnen verdragen”

Janine image
door Janine

19 Oktober 2023

"Ik wil niet dat mijn schoonmoeder naast mij komt wonen, ik zou haar niet kunnen verdragen”
Advertisement

Thuis is de plek waar je terugkeert na een vermoeiende dag vol verplichtingen, de plek van rust, het nest waar je je samen met je geliefde veilig en beschermd voelt. En het is de plek waar je je graag op je gemak en ontspannen wilt voelen, zonder dat je hoeft na te denken over hoe anderen je zien of plotselinge inbreuken. Wat als dat niet meer zo zal zijn?

De hoofdpersoon van het verhaal dat we je willen vertellen, wilde haar twijfels delen over een grote verandering die misschien haar bestaan ​​en dat van haar echtgenoot zou beïnvloeden. Laten we uitzoeken wat er is gebeurd.

Wat is de situatie van de vrouw

Wat is de situatie van de vrouw

Pexels - Not the actual photo

De schrijfster van een Reddit-post vertelde hoe haar leven veranderde nadat ze iets had gehoord over haar schoonmoeder. De vrouw is al meer dan 15 jaar samen met haar man, en vertelde dat ze altijd een goede relatie had gehad met haar schoonmoeder, dat ze nooit met haar in botsing was gekomen en dat ze haar zeer waardeerde.

"Ze is een respectabele vrouw die graag kookt, naait en dergelijke, ze is geraffineerd en altijd perfect gemanierd - schreef haar schoondochter - terwijl ik iemand ben die liever naar de sportschool of de schiettent gaat dan haar hobby's en comfortabel in een joggingpak wil zitten als ik thuis ben, wat ze volgens mij niet op prijs zou stellen. Als ik bij haar ben, kan ik mezelf niet zijn, het is te gênant”.

Een begrijpelijk gevoel, maar een gevoel dat door de jaren heen nooit naar de oppervlakte was gekomen, waarom nu wel?

Advertisement

Een verandering die haar destabiliseerde

Een verandering die haar destabiliseerde

Pexels - Not the actual photo

Volgens het verhaal van de vrouw kocht haar schoonmoeder het huis naast dat van haar en haar man. Niet een huis waar ze meteen in zou wonen, maar wel binnen een paar jaar.

“Ze is van plan daar na haar pensioen naartoe te verhuizen - schreef de vrouw - Voorlopig is het appartement verhuurd en mijn man heeft er nog geen woord over gezegd. Haar tuin grenst aan de onze en op vrije dagen zijn wij degenen die voor het onderhoud moeten zorgen. Tot nu toe niets aan de hand, daar heb ik geen problemen mee, ik ben alleen bang dat als ze zich daar komt vestigen, ze voortdurend binnen komt lopen - vervolgde ze - dus ik heb mijn man al voorgesteld om een ​​aantal regels aan te nemen. Ik wil niet dat ze de sleutels van ons huis heeft en ik wil niet dat we steeds met z’n allen eten, maar hij lijkt het daar niet mee eens te zijn."

De angst is daarom dat ze geen privé-momenten meer zal hebben, zowel alleen als in het gezelschap van haar echtgenoot, maar dat ze zich moet onderwerpen aan de voortdurende aanwezigheid van haar schoonmoeder, die op die plek geen andere familieleden of vrienden zou hebben en alleen met hen zou zijn.

Welk advies kunnen we de vrouw geven?

Daarom besloot ze haar situatie te delen en enkele troostende woorden te krijgen: “ben ik degene die ongelijk heeft en te veel problemen veroorzaakt?" - vroeg ze aan de webgebruikers. Zij aarzelden niet om te reageren en probeerden op de een of andere manier de situatie te analyseren.

De meeste mensen begrepen de angst van de vrouw: iedereen zou zich afvragen of er op de een of andere manier inbreuk op zijn routine werd gemaakt. Het belangrijkste is echter dat ze haar ideeën onmiddellijk met haar partner verduidelijkt. De nabijheid van zijn moeder zou op geen enkele manier hun gewoonten als stel mogen beïnvloeden. Misschien zouden ze elkaar gezien, maar niet de hele tijd, en zouden voortdurende inbreuken op hun privacy niet geaccepteerd moeten worden. Wat vooral werd benadrukt, was dat er een dialoog moest zijn, discussiëren en over dingen praten, om te voorkomen dat wat niet werd gezegd hun sereniteit als stel zou aantasten.

Wat zou jij deze vrouw aanraden? Heb je ooit met een soortgelijke situatie te maken gehad en hoe heb je dit voor ieders bestwil opgelost?

Source:

Reddit

Advertisement