Vrouw doucht één keer per week en draagt ​​tot vijf keer dezelfde kleding voordat ze ze wast

Janine image
door Janine

25 Oktober 2023

Vrouw doucht één keer per week en draagt ​​tot vijf keer dezelfde kleding voordat ze ze wast
Advertisement

Iedereen is vrij om te doen wat hij of zij wil, met respect voor anderen. Dit is een voor de hand liggend maar eerlijk uitgangspunt. Bovendien zijn er geen vaste regels over hoe je je leven moet leiden. Dit is zeker een goede zaak, maar sommige conventies – maar het zou beter zijn om ze goede gewoonten te noemen – zijn voor de meeste mensen gebruikelijk. Zoals jezelf meerdere keren per week wassen. Overduidelijk? Banaal?

Niet voor Nikola, die talloze voordelen heeft gehaald uit een vrij unieke persoonlijke verzorgingsroutine. Laten we samen het zeer originele verhaal ontdekken.

Advertisement

Een bijzondere levensstijl

Hey there my entrepreneurial and executive women! Who of you wants to increase their energy, ditch a dress size (or...

Pubblicato da Nikola Howard su Lunedì 25 settembre 2023

De hoofdpersoon van dit originele verhaal heet Nikola Howard, 52 jaar oud, oorspronkelijk afkomstig uit Bexleyheath in het Verenigd Koninkrijk. De vrouw, zo zullen we je meteen vertellen, heeft prijzen gewonnen voor haar behaalde successen als voedingsdeskundige. We hebben het dus over iemand die weet wat ze doet, en niet over iemand die naïef is. Dat gezegd zijnde blijft het een feit dat ze een nogal bijzondere levensstijl leidt, tenminste wat haar persoonlijke hygiëne betreft.

Nikola wast zich slechts één keer per week en draagt ​​dezelfde kleding meerdere keren voordat ze deze wast. "Producten voor het douchen gaan maanden mee, ik heb al 3 jaar een groot formaat wasmiddel", onthulde ze, wat iedereen versteld deed staan.

De 52-jarige woont alleen en hierdoor kan ze elk elektronisch apparaat in huis naar eigen inzicht beheren, zoals de wasmachine die ze maar twee keer per maand laat draaien. Maar wat veroorzaakt een voor ons dergelijk atypisch gedrag?

Advertisement

De voordelen van haar keuzes

De voordelen van haar keuzes

Freepik

Het begon allemaal met een huidprobleem: "Ik moest me veel minder vaak wassen vanwege mijn dermatitis, mijn huid raakte namelijk geïrriteerd en schilferig", onthulde de vrouw. Geen overwogen keuze, maar bijna een verplichte keuze, en toen merkte ze iets anders op.

In feite merkte ze na verloop van tijd werkelijk opmerkelijke financiële besparingen op, wat later een van de redenen werd waarom ze haar “conservatieve” routine voortzette. Water, zeep, wasmiddelen, alles is nu tot het absolute minimum teruggebracht en dit heeft haar een werkelijk aanzienlijke jaarlijkse besparing op de rekeningen opgeleverd: ze geeft in een heel jaar iets meer dan 100 euro uit aan water!

Toch geeft ze het gebruik van de vaatwasser, waarvan ze bekende dat ze niet zonder kon, niet op. Nikola is ook erg zuinig als het gaat om het kopen van nieuwe kleding: ze koopt eens in de anderhalf jaar nieuwe en bewaart de oude bijna 10 jaar. Haar keuzes zijn misschien twijfelachtig, maar de besparingen die ze heeft gerealiseerd zijn concreet en aanzienlijk. Wat denk jij ervan?

Advertisement