Ze kondigt haar zevende zwangerschap aan tijdens een familiediner: de avond eindigt in een huilbui

Janine image
door Janine

30 Oktober 2023

Ze kondigt haar zevende zwangerschap aan tijdens een familiediner: de avond eindigt in een huilbui
Advertisement

De komst van een kind in de familie is een zegen en alle leden van het gezin kunnen niet wachten om het geboren te zien worden en staan ​​klaar om de toekomstige ouders een handje te helpen tijdens de negen maanden wachten en ook daarna. Natuurlijk is het waar dat er totaal verschillende situaties zijn en dat het niet altijd zo vanzelfsprekend is dat de vreugde enorm is als je met dergelijk nieuws wordt geconfronteerd.

Het verhaal waarover wij je willen vertellen is daar het bewijs van. In dit geval zorgde het nieuws voor verwarring, maar laten we samen proberen te begrijpen waarom.

Advertisement

Wat goed nieuws had moeten zijn...

Wat goed nieuws had moeten zijn...

AFS-USA Intercultural Programs/Flickr

Een 16-jarig meisje vertelde over een onaangename episode die ze in haar familie had meegemaakt. Ze is de jongere zus van Laury, 26 jaar, met wie ze nooit zo goed kon opschieten. De twee hebben dezelfde moeder, maar verschillende vaders, en dit heeft altijd voor enige onrust tussen hen gezorgd. Blijkbaar heeft de oudere zus 6 kinderen, waarvan er slechts 4 gepland zijn, de anderen niet.

“Ze kan het zich niet veroorloven om ze te onderhouden, maar dat kan haar niets schelen – schreef de auteur van het bericht – ze weet dat mijn moeder beschikbaar is en dat ze haar altijd zal helpen, zowel financieel als praktisch. Ze heeft zelfs haar baan opgezegd voor mijn zus en heeft haar kantoor omgebouwd tot een kinderdagverblijf voor de kleintjes. Dat is voor nu prima, maar dat kan niet lang meer doorgaan."

Een situatie die explodeerde toen de zus van de hoofdpersoon haar zevende zwangerschap aankondigde.

Advertisement

Een onverwachte zwangerschap

Een onverwachte zwangerschap

Pexels - Not the actual photo

Tijdens een etentje maakte de 26-jarige het nieuws bekend. “Het leek er niet op dat er iets belangrijks zou worden verteld – schreef de auteur van het bericht – het was niet abnormaal dat haar vader en haar vriend er ook waren (de vader van slechts één van de kinderen van mijn zus), maar toen ze zei dat ze moest iets meedelen begreep ik het: ze was weer zwanger. Ik floepte er "wat dom" uit, dus ze keek me heel boos aan en zei dat ik moest praten als ik iets wilde zeggen - vervolgde de 16-jarige - Ik kon me niet inhouden en ik ontplofte. Ik vertelde haar dat ze zwanger was van haar zevende kind, dat mama super moe was en haar niet kon blijven onderhouden. Zonder haar had ze het niet gered en zelfs niet zonder mij, die misschien veel meer luiers had verschoond dan zijzelf”.

Een scène waardoor het nog stiller werd, totdat de zus in tranen uitbarstte, het huis uit rende achtervolgd door haar vriend en ze vertrokken. Tegelijkertijd barstte de moeder van de meisjes in bevrijdende tranen uit, nam haar jongste kleinzoon, slechts 9 maanden oud, in haar armen en zocht haar toevlucht in haar kamer, terwijl de 16-jarige een berisping kreeg van de vader van haar zus, en zei hoe onjuist ze was geweest, voordat hij zelf het huis verliet.

Wie van de twee zussen heeft ongelijk?

Wie van de twee zussen heeft ongelijk?

Pexels - Not the actual photo

De avond viel in duigen door een communicatie die alleen maar vreugde had moeten brengen, maar dat gebeurde niet, en door een voor de aanwezigen overdreven reactie. Maar is dat echt zo? Reddit-gebruikers beschouwden het helemaal niet als zodanig, maar waren het met de auteur van het bericht eens. De meesten van hen vonden het onjuist dat de grootmoeder van de kinderen alle verantwoordelijkheid op zich moest nemen en noemden de 26-jarige onnadenkend omdat ze moeder bleef worden ondanks dat ze daar niet de mogelijkheid toe had.

Een naar verhaal, natuurlijk, maar wel een dat ons doet nadenken over wat wel of niet van een ouder mag worden gevraagd of verwacht. Wat vind jij van deze kwestie: wie van de twee zussen had er ongelijk?

Source:

Reddit

Advertisement