Dit 7-jarige meisje houdt ervan om oudere mensen gezelschap te houden en hen verhalen voor te lezen (+VIDEO)

Janine image
door Janine

31 Oktober 2023

Dit 7-jarige meisje houdt ervan om oudere mensen gezelschap te houden en hen verhalen voor te lezen (+VIDEO)
Advertisement

Oud worden is normaal, de tijd verstrijkt en de vitaliteit neemt een beetje af, maar juist op deze momenten voel je hoe belangrijk het is om iemand aan je zijde te hebben. Als er een vriend of vriendin is die je gezelschap houdt, die praat en de uren sneller laat voorbijgaan, zal het aan sereniteit niet ontbreken.

Het gebaar van een zevenjarig meisje heeft veel mensen ontroerd en geïnspireerd. Haar altruïsme werd beroemd en was een geweldig voorbeeld van schoonheid van de ziel. Laten we eens kijken wat ze deed.

Advertisement

Een lief en altruïstisch meisje

Een lief en altruïstisch meisje

KARE 11/Youtube screenshot

Maggie Kuznia is een 7-jarig meisje dat met haar familie in Minnesota, Verenigde Staten woont. Dit meisje is bezig met haar eerste lezingen op de basisschool en heeft veel over zich doen praten vanwege een gebaar waarbij boeken betrokken zijn. Op een dag als alle anderen moest moeder Tiffany naar haar werk en kon haar dochter niet thuis laten, dus besloot ze haar mee te nemen naar haar werk.

De vrouw is werkzaam als directrice bij de Good Samaritan Society - Heritage Grove Senior Living in East Grand Forks, waar veel ouderen wonen, en hier maakte Maggie haar intrede. Toen haar moeder vertelde dat ze met haar mee zou gaan naar haar werk, adviseerde ze haar dochter ook om de Nintendo mee te nemen, om zich tijdens die uurtjes niet te vervelen. Het kleine meisje had echter iets anders in gedachten.

Advertisement

Maggie had andere plannen...

Ongeacht de plannen die haar moeder had, besloot Maggie dat ze een paar boeken mee zou nemen, zodat ze niet alleen zou oefenen om haar leesvaardigheid te verbeteren, maar ook de gasten van de faciliteit zou vermaken die een beetje gezelschap wilden. Zo begon een “samenwerking”, wat ze ongeveer twee middagen per week deed.

Het meisje arriveert samen met haar moeder Tiffany in de instelling, loopt door de gangen en ontmoet haar aanhankelijke vrienden en luisteraars. Er zijn er verschillende die niet kunnen wachten om haar te zien en om opgevrolijkt te worden met haar prachtige stemmetje. Alles uiteraard onder de strikte controle van de moeder die er elke keer weer voor zorgt dat haar dochter niet langer blijft dan noodzakelijk, en zo elke vorm van overlast vermijdt.

Met één enkel gebaar doet dit 7-jarige meisje twee heel belangrijke dingen: ze verbetert haar leesvermogen en houdt mensen gezelschap die anders meer alleen zouden zijn. De genegenheid van de ouderen voor Maggie is onmetelijk en voor hen is ze praktisch een kleindochter geworden. Een gebaar dat het hart met vreugde vervult, ons doet ontroeren en ons er, gelukkig, van overtuigt dat er veel geweldige mensen op de wereld zijn en het is fijn om te weten dat zelfs de kleinste actie een verschil kan maken.

Een voorbeeld om te volgen

Het kost Maggie immers niet al te veel tijd, en met weinig vrolijkt ze mensen op die haar tot voor kort volkomen onbekend waren.

Een altruïsme om altijd in gedachten te houden en als voorbeeld te nemen voor je eigen leven. Laten we allemaal iets soortgelijks doen en de wereld zal een betere plek worden om te leven.

Advertisement