Deze twee meisjes zijn ervan overtuigd dat ze een tweeling zijn: "Het is echt waar, we hebben dezelfde ziel"

Janine image
door Janine

02 November 2023

Deze twee meisjes zijn ervan overtuigd dat ze een tweeling zijn: "Het is echt waar, we hebben dezelfde ziel"
Advertisement

De wereld heeft, ondanks de progressie en innovaties die onze levens volledig hebben beïnvloed, nooit veel vooruitgang geboekt op het gebied van racisme. Zelfs vandaag de dag weten we de verschillende huidskleuren tussen mensen helaas niet te overwinnen en blijven we gesloten in de overtuiging dat de ene groep mensen beter is dan de andere.

Dit is niet zo en gelukkig hebben twee kleine meisjes dit op de mooiste, teder en puurste manier kunnen demonstreren.

Een verschillende tweeling

Een verschillende tweeling

la loba/Twitter

Jia Sarnicola en Zuri Copeland waren 4 jaar oud toen ze voor het eerst hun families en de hele wereld verbaasden door in alle openheid te beweren dat ze een tweeling waren. Ze zijn beste vriendinnen en de twee kleine meisjes houden ervan om samen te zijn en niets kan hun band beïnvloeden. Het eerste waardoor ze tot de conclusie kwamen dat ze zussen waren, waren hun respectieve verjaardagen. De twee meisjes zijn geboren op 3 en 5 juni en hebben het altijd samen gevierd sinds ze elkaar kenden.

Hoe kun je het hen kwalijk nemen, wie zou zich niet diep verbonden voelen door een verjaardag te delen? En voor hen was het precies zo. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze zich vaak op dezelfde manier kleden, zeer vergelijkbare karaktereigenschappen hebben en, zoals ze zelf hebben verklaard, dezelfde ziel hebben.

Advertisement

Een band die verder gaat dan de realiteit

Een band die verder gaat dan de realiteit

la loba/Twitter

Een diepgaande relatie die het obstakel van huidskleur overwint en absoluut geen aandacht besteedt aan dwaze en onjuiste overtuigingen die hen als anders beschouwen vanwege chromatische tinten. Ook al zijn ze nog zo klein, ze kijken verder en besteden geen aandacht aan dergelijke details.

Hun respectievelijke moeders, Ashley Sarnicola en Valencia Copeland, hebben hun relatie altijd met bewondering bekeken, maar ze waren ook bang dat iets of iemand die idylle zou kunnen doorbreken. Een keer was het precies zo, toen een jongen ouder dan Zuri en Jia hen erop wees dat ze nooit zussen konden zijn. Maar het antwoord was duidelijk: huidskleur was niet belangrijk voor hen, wat er toe deed was de ziel.

Het belang van tolerantie

De diepte van hun band, de schoonheid en puurheid ervan bracht Zuri's oudere zus, Victoria Williams, ertoe hun fantastische verhaal op sociale media te delen, om het bewustzijn te vergroten over een onderwerp dat nog steeds actueel is. Zoals bij alles is het de essentie die telt, niet de schijn, de buitenkant of het aspect. Het fundamentele in de relatie met mensen is hun ziel.

Zuri en Jia toonden grote zusterschap en openheid, iets waar wij volwassenen vandaag de dag nog steeds niet toe in staat zijn. In plaats daarvan moeten we een voorbeeld aan hen nemen en een wereld koesteren waarin verschillen niet fundamenteel zijn en niet onnodig worden benadrukt. Hiervoor en voor de komende jaren kunnen we alleen maar dank je wel zeggen tegen deze twee prachtige “tweelingzielen” die ons het belang van tolerantie hebben geleerd.

Advertisement