11-jarige jongen wordt niet toegelaten tot school: "ze weigeren zijn inschrijving vanwege zijn haar"

Janine image
door Janine

02 November 2023

11-jarige jongen wordt niet toegelaten tot school: "ze weigeren zijn inschrijving vanwege zijn haar"
Advertisement

Onderwijs is van fundamenteel belang voor ieder kind en school is niet alleen een manier om nieuwe dingen te leren, maar ook om de eerste vriendjes te maken en in het sociale leven te komen. Vanaf het moment dat ze klein zijn, beginnen kinderen met elkaar te communiceren, te vergelijken en te leren. Helaas zijn er gevallen waarin sommigen van hen niet de kans krijgen om naar school te gaan, en niet alleen vanwege een kwestie van grotere of kleinere voortgang, maar ook door regels die de instituten zelf opleggen.

Het verhaal dat we je willen vertellen is precies hierop gebaseerd en op de moeilijkheden die een kind ondervindt vanwege zijn dikke bos haar.

Haren die voor grote problemen zorgden

Farouk James is een jonge die in Londen woont en bekend is bij het grote publiek dankzij zijn zeer dikke haar. Gekenmerkt door een overvloedige bos haar, is de jongen model geworden voor een belangrijke campagne tegen discriminatie. Het begon allemaal met zijn inschrijving op de middelbare school en de moeilijkheden die hij daarbij ondervond.

De moeder van de jongen, Bonnie Miller, is een strijd begonnen om haar zoon toegelaten te krijgen tot scholen. De vrouw vertelde hoe ze op zoek ging naar een middelbare school voor haar zoon en hoeveel obstakels en afwijzingen ze kreeg. Het probleem van de Londense instituten was de naleving van enkele strikte regels met betrekking tot de lengte van het haar van de studenten.

Advertisement

Waarom een ​​kind dwingen zijn haar af te knippen?

Deze moeder legde uit dat Farouk is geboren uit haar relatie met haar partner die oorspronkelijk uit Ghana komt. Dit verschil in culturen is altijd aanwezig en welkom geweest in het gezin, zozeer zelfs dat, om een ​​van de tradities van zijn vader te respecteren, het haar van het kind nooit werd geknipt vanaf de geboorte tot de leeftijd van 3 jaar. Moeder Bonnie vertelde dat iedereen in de familie dol op het prachtige haar was, dus besloten ze het niet af te knippen, maar het volumineus te laten. Een tijd lang leverde dat geen problemen op, maar toen hij naar de middelbare school moest, veranderde dat.

"Ik wendde me tot de school waar mijn oudste zoon al had gestudeerd en ik wist dat de regels behoorlijk streng waren op het gebied van haar, maar ik hoopte op een verandering - bekende de vrouw - dit was niet het geval en ik kreeg meer dan één afwijzing gehad voor zijn registratie. Kinderen dwingen hun haar te knippen is totaal in strijd met de mensenrechten – verklaarde moeder Bonnie – ik zal niet opgeven om regeringen ervan te overtuigen wetgeving in te voeren om kinderen te beschermen tegen deze verouderde en bestraffende regels.”

Een symbool van de strijd voor ieders rechten

Het niet accepteren van een kind op scholen vanwege het haar, en niet om diepgaandere redenen, is niet acceptabel en niet alleen voor deze moeder, maar ook voor veel andere ouders of mensen die dezelfde situatie hebben meegemaakt en zichzelf hebben beloofd dat ze alles zouden doen om dergelijk gedrag te stoppen.

Farouk is in dit opzicht een echt symbool geworden, en zijn moeder heeft verklaard dat ze haar zoon nooit zal dwingen zijn haar af te knippen alleen maar om naar een goede school te gaan. Het is een onderscheidend kenmerk van de jongen en niemand kan dit van hem afnemen, dat zou niet juist zijn.

Vind jij het normaal om te worstelen zoals deze moeder, of had ze gewoon de regels moeten respecteren?

Advertisement