Vrouw is gekwetst: “mijn man doet er alles aan om zonder mij op vakantie te gaan”

Janine image
door Janine

09 November 2023

Vrouw is gekwetst: “mijn man doet er alles aan om zonder mij op vakantie te gaan”
Advertisement

Reizen met het gezin staat synoniem voor ontspanning, avontuur en mooie momenten om samen te beleven en te herinneren. Natuurlijk kan een kleine driftbui bij jongere kinderen de ervaring soms moeilijker maken dan verwacht, maar niets onoverkomelijks.

Heel anders is het wanneer een gezinslid zonder aanwijsbare reden van het gezin wordt uitgesloten. En dat is precies wat er met de hoofdpersoon van dit verhaal gebeurde: ze was geschokt en voelde zich gekwetst door de houding van haar man. Laten we eens kijken wat er in detail is gebeurd.

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

De vrouw, moeder in dit verhaal, wendde zich tot een bekend forum om haar frustrerende episode te vertellen, op zoek naar een mening. Ze begon met te schrijven dat ze gewoonlijk een paar keer per jaar met haar man en hun kinderen reist om zijn familie te bezoeken: ze wonen op ruim zes uur vliegen. Praktisch een routinereisje, jammer dat er iets totaal onverwachts gebeurde.

De vrouw had maanden van tevoren gezegd welk weekend ze niet zou kunnen vertrekken en haar man had uiteindelijk geboekt voor de week met precies die dagen: "we gingen altijd van maandag tot maandag, elk jaar, dit keer - ondanks dat hij op de hoogte was van mijn programma's - besloot hij om tickets en accommodatie te boeken van vrijdag tot vrijdag”, zei de teleurgestelde vrouw.

Vervolgens legde ze uit dat ze had beloofd op zaterdag het 40e verjaardagsfeestje van een goede vriendin bij te wonen en op zondag naar een concert zou gaan, en dat allemaal in het weekend waarin haar man tickets had geboekt. Daarom had ze enkele alternatieven voorgesteld om de vakantie met haar man en hun 4 kinderen niet te hoeven missen.

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

"Misschien kunnen we vóór het weekend, waarin ik het druk heb, teruggaan en een paar dagen korter blijven dan normaal", had ze hoopvol voorgesteld. Maar de man antwoordde dat hij van plan was een weekend bij zijn ouders door te brengen en dat de reden waarom ze dit jaar niet op de gebruikelijke dagen konden vertrekken, was om hun kinderen geen voetbalwedstrijden te laten missen. Maar dat is nog niet alles.

De man had ook haar ouders uitgenodigd zonder medeweten van de vrouw en daarom zou zij de enige zijn geweest die niet mee zou gaan. De vrouw was van plan om maandag na haar weekendverplichtingen te vertrekken, maar haar ouders zouden maar een paar dagen blijven en daardoor zou ze hen nauwelijks zien. Kortom, het enige wat ze nu moet doen is beslissen of ze haar verplichtingen die ze maanden geleden heeft aangegaan, wil afzeggen of dat ze de vakantie met het gezin wil opgeven, en ze is enorm bedroefd over het feit dat niemand zich om haar aanwezigheid lijkt te bekommeren.

Veel gebruikers zeiden dat ze de vrouw steunden: "Ik zou me geen zorgen maken en ik zou op maandag vertrekken en genieten van die twee dagen ervoor als een echt moment van onthechting, een onderbreking van de gezinsroutine wilt”, schreef iemand, "je man is zeker niet aardig tegen je geweest, maar als ik jou was zou ik mijn plannen voor hem niet veranderen", opperde een ander, "neem even pauze en ga ze op woensdag bezoeken, zodat jij kunt uitrusten!", riep weer een ander uit. Wat denk jij ervan?

Advertisement