"Ik heb niets meer te zeggen over mijn babyshower, mijn schoonmoeder heeft het overgenomen"

Janine image
door Janine

23 Mei 2024

Ik heb niets meer te zeggen over mijn babyshower
Advertisement

Een gewoonte die stilaan steeds populairder wordt, is het organiseren van een gender reveal party. Zo roept een zwanger koppel hun naaste familie en vrienden bijeen om hen op een vrolijke manier het geslacht van hun baby bekend te maken.

Maar zoals alle evenementen vereist ook dit een aanzienlijke organisatie. De problemen nemen vervolgens dramatisch toe wanneer een familielid besluit om betrokken te raken en de controle over de hele gebeurtenis over te nemen: dit is precies wat de hoofdpersoon van dit verhaal overkwam…

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de zwangere vrouw

Freepik - Not the actual photo

De vrouw in kwestie wendde zich tot het Reddit-forum om hulp te vragen: de situatie met haar schoonmoeder was werkelijk ondraaglijk geworden.

"Ze had vrijwel elke beslissing genomen en uiteindelijk moest mijn vriend tussenbeide komen om haar te vertellen dat ze te bazig was. Ze leek het uiteindelijk op te geven en zei dat ze zou stoppen met het maken van plannen voor mijn babyshower en gewoon zou komen zonder iets zou doen. Maar zo was het niet", vertelde de jonge zwangere vrouw.

In feite was de schoonmoeder, die tegenover de winkel van de hoofdpersoon werkte, bij haar binnen gelopen en met het excuus om haar te begroeten had ze gezegd: "Hoe dan ook, het feest dat ik heb georganiseerd is niet voor jou, maar voor de komst van mijn kleinzoon. Ik zal alles doen wat ik had gepland en als je het niet leuk vindt, dan is het jammer voor je”.

Uiteraard was de vrouw geschokt door deze woorden en besloot "in de tegenaanval te gaan".

Advertisement

De ruzie tussen de zwangere vrouw en haar schoonmoeder

Freepik - Not the actual photo

We zullen een aparte babyshower houden. Ik en een aantal familieleden gaan niet naar het evenement van mijn schoonmoeder en we houden er zelf een”, schreef de vrouw. Ze voegde er echter aan toe dat ze helemaal niet blij was met de manier waarop de situatie was gelopen: "Mijn zwangerschap was best zwaar en ik was er enthousiast over, maar nu voel ik me beroofd van energie: de afgelopen vijf maanden heeft die vrouw er alles aan gedaan om me dwars te zitten", vertelde ze.

En dit was nog niet alles. "Ik weet zeker dat ik haar vroeg of laat recht in haar gezicht zal zeggen, op een slechte manier, dat ik genoeg heb van haar gedrag en dat de baby van mij is en niet van haar!”, onthulde ze. Alsof dat nog niet genoeg was, liet de schoonmoeder weten dat ze de fotograaf al had betaald die foto's moest maken van de baby terwijl moeder en kind nog in het ziekenhuis zouden zijn.

"Daar ben ik het ook niet mee eens: ik heb een lieve vriendin die van beroep foto's van pasgeborenen maakt en ik wil graag dat zij degene is die mij met mijn kleintje vereeuwigt en niet een onbekende”, vertelde de jonge vrouw. Tot slot bekende de vrouw dat ze niets meer met haar schoonmoeder te maken wilde hebben en haar zelfs niet meer wilde zien als ze in haar winkel werkt omdat die zo dicht bij de hare was. Ze vroeg aan de gebruikers wat ze moest doen, laten we eens kijken wat hun suggesties waren.

De reacties van Reddit-gebruikers

"Ik denk dat het tijd is om met je vriend om de tafel te gaan zitten en een lang gesprek met hem te hebben. Bepaal de grenzen die je schoonmoeder niet kan overschrijden en sta er altijd op dat ze gerespecteerd worden", adviseerde iemand haar, “Ik begrijp je heel goed: mijn schoonmoeder deed iets soortgelijks. Ze had ook een gender reveal party georganiseerd, zonder mij en mijn man... het was zo raar…”, schreef een ander.

“Je moet echt je grenzen aangeven bij je schoonmoeder en haar vertellen dat als ze je keuzes niet respecteert, haar de tijd met de baby zal worden ontzegd”, schreef weer een ander. Wat zou jij gedaan hebben?

Source:

Reddit

Advertisement