Ze laat de familiebruiloft achterwege om haar 30e verjaardag te vieren

Janine image
door Janine

10 November 2023

Ze laat de familiebruiloft achterwege om haar 30e verjaardag te vieren
Advertisement

Feesten zijn dagen van vreugde en plezier en hebben vaak de functie van het vieren van een bepaalde gebeurtenis: een jubileum, een verjaardag of een bruiloft bijvoorbeeld. Afhankelijk van het soort feest kunnen er verschillende manieren zijn om het te vieren, maar het feit blijft dat sommige hiervan als belangrijker worden beschouwd dan andere vanwege hun “uniciteit”, zoals het huwelijk.

Je trouwt maar één keer (althans dat hoop je), terwijl je elk jaar je verjaardag viert. Sommige mensen hechten echter veel belang aan het verstrijken van de tijd en het bereiken van een bepaalde leeftijd, zoals bijvoorbeeld 18 jaar worden. De hoofdpersoon van dit verhaal kreeg haar hele familie tegen haar omdat ze de viering van haar dertigste verjaardag niet wilde opgeven. Toch was ze tegen iedereen duidelijk geweest.

Advertisement

De kwestie die de familie verdeelde

De kwestie die de familie verdeelde

yanalya/ Freepick - Not the actual photo

Het meisje wendde zich tot een blog om de mening van de oprichtster te horen, in de hoop advies te krijgen over hoe om te gaan met een vervelende situatie.

Ze vertelde over de gebeurtenissen: “Ik heb altijd graag mijn verjaardag gevierd en ik heb altijd geprobeerd dat te doen door leuke feestjes te organiseren. Ik ben hierdoor “beroemd” onder mijn vrienden. Dit jaar werd ik 30, een heel belangrijk getal voor mij, en ik was van plan een evenement te organiseren dat deze mijlpaal waardig zou zijn. Dus begon ik familieleden en vrienden ruim van tevoren te waarschuwen, we hebben het over een aantal maanden."

Kort daarna ontmoette de vrouw de meeste van haar familieleden en al snel werd haar de reden voor deze familiereünie duidelijk: haar nicht had haar verloving en de datum van haar huwelijk aangekondigd. De bruiloft was gepland op dezelfde dag als de 30e verjaardag van het meisje.

Advertisement

Het advies van de blogger

Het advies van de blogger

Freepik - Not the actual photo

“Uiteraard zeg je je verjaardagsfeestje af, nietwaar?”, had haar tante haar met een vleugje minachting in haar stem gevraagd. Het meisje had het gesprek genegeerd en was lange tijd stil gebleven, enigszins verbitterd: iedereen wist al langere tijd wat ze die dag van plan was en eisten ze nu dat ze al haar plannen afzegde. Dat was ze niet van plan.

Ze had echter niet geklaagd over de beslissing van die datum en had haar speciale dag eenvoudigweg gereorganiseerd: ze zou 's ochtends genieten van behandelingen in een spa met haar vrienden, daarna zou ze 's middags naar de bruiloft gaan - precies op tijd - en kort na het eten zou ze vertrekken om haar feest met haar vrienden voort te zetten. Maar het ging niet precies zoals ze zich had voorgesteld...

Zodra het tijd was om de bruiloft te verlaten, had haar tante haar enorme verwijten gemaakt en haar onbeleefd en onbeschoft genoemd omdat ze het evenement zo snel zou verlaten, maar de vrouw antwoordde dat ze maandenlang slecht was behandeld alleen maar omdat ze haar feest, dat lang voor de bruiloft was georganiseerd, niet had afgezegd. Dus negeerde ze de boze woorden van haar familielid en ging die avond vieren die zo speciaal voor haar was.

De volgende dag ging ze op reis en liet haar mobiele telefoon uitstaan. Zodra ze hem weer aanzette, kwam er een lawine aan negatieve berichten binnen, zelfs haar moeder was het er niet mee eens over hoe ze zich op de bruiloft had gedragen. Het antwoord op haar online bericht was samengevat het volgende: "Ik denk dat je de situatie op de meest correcte manier hebt afgehandeld, misschien zou het gepast zijn geweest om nog een paar dansjes op de bruiloft te maken, alleen maar om te kunnen zeggen dat je hebt deelgenomen aan dat feest. Maar afgezien daarvan bewonder ik je omdat je consequent bent gebleven in je beslissingen, zonder te klagen bij je familie over de weinige aandacht die ze voor je hadden. Uiteindelijk ben je erin geslaagd om aanwezig te zijn op de bruiloft van je nicht en te genieten van je verjaardag: je kunt je niets verwijten!”. Wat vind jij van dit verhaal?

Advertisement