Vrouw is geschokt nadat ze per ongeluk de pc van haar man heeft bekeken: ze vraagt ​​de echtscheiding aan

Janine image
door Janine

27 April 2024

Ze vraagt scheiding aan nadat ze de pc van haar man heeft gezien
Advertisement

Wanneer kunnen we zeggen dat we iemand echt kennen? Is er misschien een heel specifieke tijdsperiode die moet verstrijken? Het antwoord op deze vragen is complex: elk individu verandert op zijn of haar eigen manier in de loop der jaren op zijn minst een beetje.

Een ongemakkelijke realiteit die de vrouwelijke hoofdpersoon van dit verhaal helaas heeft geleerd: ze bekeek enkele afbeeldingen op de computer van haar man en was ontzet.

via Reddit

Advertisement

"Ik weet niet meer wie hij is": het verhaal verteld door zijn vrouw

De vrouw was geschokt door de inhoud van enkele beelden op de pc van haar man

Freepik - Not the actual photo

De vrouw in dit specifieke verhaal wendde zich tot het Reddit-forum voor advies nadat ze woedend was geworden en er meteen voor koos om van haar man te scheiden.

"Ik heb ongeveer een jaar geleden mijn baan opgezegd. Ik hou er niet van om zonder geld te zitten, maar ik heb de keuze gemaakt om thuis te blijven en fulltime huisvrouw te zijn om beter voor onze dochter te kunnen zorgen, die helaas wat problemen heeft”, begon de 39-jarige.

Vervolgens onthulde ze dat ze zich goed heeft aangepast aan die nieuwe rol. Haar man daarentegen is de enige die salaris ontvangt, maar hij verdient genoeg om het gezin draaiende te houden.

Ze voegde eraan toe: "Er is bij ons thuis nooit een rolverdeling geweest: hoewel ik het meeste werk in huis doe, doet mijn man wat kleine huishoudelijke klusjes en hij zorgt ook voor onze dochter. Hij is nooit een man van vastgeroeste en ongelijke oordelen geweest. Tenminste, dat dacht ik”.

Advertisement

De schokkende ontdekking

De 39-jarige vrouw belde meteen haar man toen ze de foto's zag en ging tegen hem tekeer

Yanalya/Freepik - Not the actual photo

"Op een dag, terwijl ik het huis aan het schoonmaken was, kwam ik de kamer binnen waar hij gewoonlijk werkte. Het scherm van zijn pc stond aan, het komt vaak voor dat hij vergeet het op stand-by te zetten en ik hechtte er niet veel belang aan Mijn oog viel op wat er op de monitor stond en ik schrok: ik zag een foto van mezelf", onthulde de 39-jarige.

Maar het was niet de foto zelf die de vrouw zo verbijsterd achterliet als wel de beschrijving die erbij stond: het was een post op een sociaal netwerk waarin haar man haar beschreef en voorstelde als een tradwife, oftewel een vrouw die zich uitsluitend wijdt aan het zorgen voor haar man en geen enkele beslissing mag maken in en buiten het huis.

Er waren verschillende berichten en allemaal lieten ze zien hoe ik ons tuintje verzorgde of eten bakte. Op elke foto schepte mijn man op over hoe fijn het was om zo'n meegaande en behulpzame tradwife in huis te hebben. Veel gebruikers gaven commentaar op de foto’s”, vertelde de vrouw met groeiende woede en haar hoofd bonkend van frustratie.

Opmerkingen van gebruikers

Freepik

Ze belde onmiddellijk haar man en begon meteen om uitleg te vragen, maar ze was te geschokt om naar hem te luisteren: nog voor ze het gesprek had beëindigd, had ze hem al laten weten dat ze van plan was om de scheiding aan te vragen.

Haar man snelde naar haar toe en probeerde uit te leggen dat het maar een spel was en dat hij de aandacht van online gebruikers leuk vond: iedereen was jaloers op hem. Nu weet de vrouw niet hoe ze zich moet gedragen en zelfs meer dan een week later weet ze niet met wie ze getrouwd is en wat ze moet doen. Ze heeft hem in ieder geval niet vergeven. Laten we enkele opmerkingen van Reddit-gebruikers bekijken.

"Hoe hij zich heeft gedragen is op zijn zachtst gezegd vreemd, om niet te zeggen verontrustend. Hij verdraait duidelijk opzettelijk de realiteit om hem heen om er een te creëren die hem meer aanstaat..... Ik ben bang dat hij echt een vrouw wil zoals degene die hij online heeft 'geconstrueerd'," schreef iemand, "Ik denk dat je moet overwegen om een parttime baan te nemen om al zijn verwrongen fantasieën ongedaan te maken”, suggereerde een ander, "Wat ik aanraad is relatietherapie: uit elkaar gaan is misschien geen goed voorbeeld voor hun dochter”, wierp een ander tegen. Wat vind jij?

Source:

Reddit

Advertisement