Hij wil de hand van zijn vriendin vragen tijdens de bruiloft van haar zus: het bruidspaar verzet zich

Janine image
door Janine

06 Mei 2024

Hij wil de hand van zijn vriendin vragen tijdens de bruiloft van haar zus
Advertisement

Het is geen mysterie dat een bruiloft een van de belangrijkste dagen is voor een verliefd stel – zo niet de belangrijkste – en daarom is het begrijpelijk dat je wilt dat alles perfect is tijdens deze prachtige gelegenheid.

Het paar wil niet overschaduwd worden tijdens de langverwachte dag: dit omvat overdreven opzichtige kleding die de aandacht kan verplaatsen van de bruid naar de drager of andere eventualiteiten, zoals het voorstel aan een jong stel dat op het punt staat te trouwen.

Advertisement

Het verhaal van de bruid over de onaangename kwestie

Freepik

Een vrouw vertelde wat er een paar dagen voor en tijdens haar bruiloft gebeurde.

"Ik ging eindelijk trouwen met mijn vriend Alex, we waren al ongeveer een jaar bezig met het plannen van onze bruiloft en ondertussen was mijn zus, Ella, aan het daten met haar vriend Mark. Het was voor ons allemaal in de familie duidelijk dat zij ook serieus waren en binnenkort zouden gaan trouwen”, begon de jonge vrouw haar bericht op het Reddit forum.

"Een paar dagen voor de bruiloft belde Ella me om te vragen of Mark haar een aanzoek mocht doen tijdens mijn bruiloft... eerlijk gezegd leek het me geen goed idee en mijn vriend had ook dezelfde twijfels als ik: ze zouden de show stelen op wat onze speciale dag had moeten zijn”, bekende de vrouw.

Dus had ze haar afkeuring meteen aan haar zus meegedeeld en die had die beslissing, zij het met enige tegenzin, geaccepteerd. Toen kwam de trouwdag en alles verliep volgens plan, maar de dingen waren voorbestemd om abrupt te veranderen vanwege... een toast.

Advertisement

Het onbezonnen gebaar van de bruidegom

Freepik - Not the actual photo

De inmiddels bruid had meteen door dat er iets niet volgens plan verliep zodra het tijd was voor Marks toast: het was duidelijk aan de manier waarop hij ieders aandacht had getrokken en hoe gespannen hij was, dat hij op het punt stond zijn vriendin Ella ten huwelijk te vragen. Hij ging expliciet in tegen de wensen van het pasgetrouwde stel.

De oom van de twee zussen, die goed op de hoogte was van de hele kwestie, had echter in niet mis te verstane bewoordingen ingegrepen en uitgeroepen: "Hou je mond en ga zitten Mark, dit is niet het moment!". En zo was de berispte man teruggekeerd naar de tafel, met een rood gezicht van schaamte.

Maar inmiddels was de stemming van het feest bedorven en was de sfeer gespannen en nerveus geworden: Ella was al snel in tranen uitgebarsten, verliet haastig de tafel en zorgde voor veel onrust. Nu vraagt de bruid zich af of ze er verkeerd aan heeft gedaan Mark geen toestemming te geven om haar zus op haar speciale dag ten huwelijk te vragen. Laten we eens kijken wat Reddit-gebruikers denken.

De reacties van gebruikers

"Zoals je al aangaf, was het de beslissing van jou en je partner: het was jullie speciale dag en je moet je niet schuldig voelen omdat je nee tegen hen hebt gezegd”, schreef iemand. “Het waren je zus en haar vriend die zich slecht gedroegen en niet jij: ze wisten heel goed dat je geen voorstander was van hun idee, maar ze probeerden toch het initiatief te nemen door je wensen terzijde te schuiven!", schreef een ander.

“De echte held van dit verhaal is je oom! Hij was was geweldig, zijn reddende interventie: een applaus voor hem”, schreef een ander. “Mark had op eigen kosten een evenement moeten (en kan dat nog) organiseren om zijn belangrijke aankondiging te doen, maar ik vind het niet juist dat hij het op jouw dag probeerde te doen: alles ging juist zo goed”, merkte tot slot weer een ander op. Wat vinden jij van dit verhaal?

Advertisement