Miljonair bouwt 99 huizen om enkele van de vele daklozen in zijn stad te huisvesten

Janine image
door Janine

12 November 2023

Miljonair bouwt 99 huizen om enkele van de vele daklozen in zijn stad te huisvesten
Advertisement

In het leven zijn er mensen die geluk hebben en anderen niet. Mannen en vrouwen van wie het leven zich lijkt te hebben afgewend, maar die ondanks alles doorgaan en wie weet ontmoeten ze ooit iemand die hen een handje kan helpen om hun lot te veranderen.

Het overkwam enkele daklozen, die bij toeval een man ontmoetten die ervoor koos iets belangrijks voor hen te doen. Laten we eens kijken wat precies.

Een fenomeen dat op zijn minst gedeeltelijk moest worden ingedamd...

Een fenomeen dat op zijn minst gedeeltelijk moest worden ingedamd...

CBC News: The National/Youtube screenshot

Het aantal daklozen is over de hele wereld zeer hoog en dit probleem heeft vaak in de belangstelling gestaan. Misschien juist om deze reden, om er iets aan te doen en om veel mensen te helpen, besloot een man genaamd Marcel LeBrun een heel belangrijk gebaar te maken. Omdat hij miljonair was dankzij zijn werk en de verkoop van zijn bedrijf, waardoor hij een enorm fortuin kon verdienen, besloot Marcel dat hij een deel van dat geld zou investeren om de meest behoeftigen te helpen.

Dit is hoe het project genaamd "12 buren" ontstond, een kleine gemeenschap waar 99 huizen zouden worden gebouwd om zoveel mogelijk mensen te huisvesten die gedwongen werden om in ontberingen en op straat te leven.

Advertisement

Een groot gebaar van altruïsme

Een groot gebaar van altruïsme

CBC News: The National/Youtube screenshot

Een intentie, die van de miljonair, die zeer op prijs werd gesteld, maar ook ter discussie stond. Voor velen was het in feite niet de juiste manier om mensen te helpen. Het creëren van een speciaal gestructureerd dorp voor hen betekende dat ze zich nog verder verwijderden van het dagelijks leven, van andere mensen en van de echte wereld. Volgens hem was dit echter niet het geval. Ondertussen kon elk van hen, met de installatie van de huizen – hoe klein ook – zich van de straat verwijderen en enige stabiliteit beginnen te vinden. Ze zouden allemaal een slaapkamer, een badkamer en een keuken hebben. Kleine maar comfortabele accommodaties om hen een ​​tweede kans in het leven te geven.

Bovendien zouden er ook twee commerciële vestigingen, waaronder een bar, in de gemeenschap van “12 buren” zijn geplaatst om hen in staat te stellen tenminste een deel van een normaal bestaan ​​te leiden.

De verklaringen van de miljonair

Toen Marcel werd gevraagd naar zijn keuze, zei de man dat hij zich een gemeenschapsbouwer voelde. “Wat we doen is juist het opbouwen van een kleine gemeenschap, maar niet alleen dat – verklaarde hij – we doen het in een stad om ervoor te zorgen dat het op de een of andere manier een betere plek wordt – vervolgde hij – ik wil niemand veranderen of redden, maar we kunnen hen helpen een reis te beginnen om hun bestaan ​​te verbeteren dankzij gemeenschapsactie en wederzijdse steun".

Intense en oprechte woorden die de basis vormen van een project dat even mooi als nuttig is. Het is zeker geen definitieve oplossing voor het probleem, en het is een druppel water in een zee van lijden. Maar misschien is dit gebaar een manier om het bewustzijn over het probleem nog meer te vergroten. Als mensen niet de andere kant op kijken, maar een helpende hand bieden, ook met acties die veel kleiner zijn dan dit en gebaseerd zijn op hun mogelijkheden, zullen degenen die het meest in nood zijn zeker een kans op verlossing hebben.

Advertisement