Man verbaast buren door de kleuren van de regenboog op zijn huis te schilderen: “mijn dochters hebben de kleuren gekozen”

Janine image
door Janine

18 November 2023

Man verbaast buren door de kleuren van de regenboog op zijn huis te schilderen: “mijn dochters hebben de kleuren gekozen”
Advertisement

Je huis veranderen, ook zelfs alleen maar renoveren om het comfortabel en aangenaam voor het oog te maken, is een mentaal proces dat iedereen vroeg of laat raakt. Het uniek maken is zeker geen gemakkelijke taak en meestal is het voor de meerderheid van de mensen niet eens een noodzaak.

Maar niet als het gaat om het plezieren van je dochters en het overbrengen van een boodschap, de principes waarin je gelooft: de hoofdpersoon van dit verhaal besloot zijn buren een lesje te leren en hij deed dat op een uiterst originele manier, waardoor iedereen sprakeloos achterbleef!

Advertisement

Ryan's acties en de liefde voor zijn dochters

Ryan's acties en de liefde voor zijn dochters

@AlexMcLoon/KETV NewsWatch 7

Wij bevinden ons in het mooie plaatsje Dundee in Omaha, Nebraska. Hier vond een nogal ongewone episode plaats die zoveel discussie veroorzaakte dat het op het lokale nieuws terechtkwam en viraal ging op internet.

We hebben het over het gedrag van Ryan Basye, eigenaar van een prachtig huis met meerdere verdiepingen: de man heeft in feite besloten zijn hele huis opnieuw te schilderen. Niets vreemds zou je denken, ware het niet voor de kleuren die hij koos, of beter gezegd, die hij en zijn 3 prachtige dochters, dus allemaal, kozen.

Het huis werd in feite geschilderd in de kleuren van de regenboog, beginnend vanaf de onderkant van de fundering met de paarse kleur tot aan het zwart van het dak! Maar er zijn nog andere motivaties dan het willen plezieren van zijn meisjes.

Advertisement

De betekenis achter het regenbooghuis

Het lijkt er namelijk op dat Ryan duidelijk hoorde dat zijn buren grove en “kleurrijke” uitdrukkingen gebruikten, misschien zelfs discriminerende. Feit is dat hij besloot op dezelfde manier op die mensen te reageren door hen letterlijk een even kleurrijke boodschap te sturen.

Tot groot ongenoegen van de buren staat er nu dus een huis dat zeker niet onopgemerkt blijft dankzij de opvallende kleuren waarmee het is geschilderd.

De regenboog wordt vaak gebruikt om de LGBTQ+-gemeenschap te vertegenwoordigen, het is inmiddels een symbool geworden van inclusiviteit en acceptatie van alles wat anders is. Kleuren die daarom in staat zijn om – naast vreugde en geluk – veerkracht uit te drukken en die mensen uit te nodigen hun hart en geest te openen door de diversiteit en individualiteit van eenieder te omarmen.

Een actie van meneer Basye, zowel om te reageren op de ongepaste en beledigende opmerkingen van zijn buren, als om zijn meisjes te laten lachen. Zijn huis is nu een kleine trekpleister in de buurt, maar ook een structuur die zelfs de meest aandachtige en diepzinnige waarnemer tot nadenken kan aanzetten. Wat vind jij van de actie van de man?

Advertisement