Moeder uit restaurant gezet omdat ze haar kind borstvoeding gaf: “ze zeiden dat ik nooit meer terug mocht komen”

Janine image
door Janine

23 November 2023

Moeder uit restaurant gezet omdat ze haar kind borstvoeding gaf: “ze zeiden dat ik nooit meer terug mocht komen”
Advertisement

Een baby borstvoeding geven is een van de meest natuurlijke dingen die er zijn. Als kinderen klein zijn en voeding nodig hebben, nemen ze alles wat ze nodig hebben van hun moeder en het is normaal dat ze dit meerdere keren per dag doen. Om deze reden zijn moeders niet altijd thuis als ze hun kinderen moeten voeden en ligt het voor de hand dat ze dat ook op straat of in openbare situaties doen.

Het is jammer dat deze actie niet altijd door iedereen positief wordt ontvangen en dit blijkt wel uit het verhaal dat wij je willen vertellen.

Een gebaar dat niet werd geaccepteerd

Een gebaar dat niet werd geaccepteerd

KOMO News/Youtube screenshot

Borstvoeding is een veelbesproken onderwerp dat, ondanks de emancipatie van de samenleving en de vooruitgang, voor velen een taboe lijkt te blijven. Er zijn zelfs mensen die het vandaag de dag nog steeds niet accepteren als een moeder op een openbare plek stopt en besluit haar kind te voeden. Er zijn mensen die er zo door verstoord worden dat ze er slecht op reageren. En dat is precies wat een restauranteigenaar in de Verenigde Staten deed.

Ruby Meeden is de Amerikaanse moeder die in een onaangename episode verwikkeld raakte. Haar kleintje was nog maar vier dagen oud toen zij en haar familie, inclusief haar man Aaron, besloten om uit eten te gaan. Een heel normale zaak die veel mensen doen en waar niets verkeerds aan is.

Toen de baby het restaurant binnenkwam, begon hij de eerste tekenen van honger te vertonen, dus ging de vrouw met haar gezicht naar de muur naast de tafel zitten en begon borstvoeding te geven, ervoor zorgend dat ze voldoende bedekt was.

Advertisement

De reactie van de restauranteigenaar

De reactie van de restauranteigenaar

Aaron Meeden/Facebook

De eigenaar van het restaurant was ongeveer een half uur bezig geweest met andere zaken en had de situatie niet opgemerkt, maar toen hij eenmaal besefte dat de moeder borstvoeding gaf, benaderde hij hun tafel en zei haar dat ze onmiddellijk zijn restaurant moest verlaten om er nooit meer een voet in te zetten.

Om tegen deze beslissing te protesteren liet Aaron, de vader van de baby, een recensie achter voor de restaurateur, die op dezelfde manier reageerde en beweerde dat het restaurant van hem was, en ook de regels, en dat borstvoeding in die ruimte niet was toegestaan: "er zijn plaatsen voor alles, en dit is niet de juiste plek om je baby borstvoeding te geven, het spijt me.”

Als reactie op wat werd gedefinieerd als slecht gedrag en na het delen van wat er op sociale media was gebeurd, verzamelde een groep moeders zich voor het restaurant in kwestie om te protesteren.

Wie heeft er gelijk?

Volgens de familie die uit het restaurant werd gezet, volgens de moeders die protesteerden en ook volgens de wet was dergelijk gedrag niet correct en moet het koste wat kost onder de aandacht worden gebracht. Borstvoeding is immers zo’n natuurlijk gebaar dat het de moeders die het doen niet kwalijk mag nemen. In dit geval gebeurde precies het tegenovergestelde en de vrouwen wilden, maar zij niet alleen, hun ontevreden stem luid en duidelijk laten horen.

Wat vind jij van wat er is gebeurd: wie van de twee heeft volgens jou gelijk?

Advertisement