Ze heeft drie miskramen gehad: "we waren er kapot van, maar we gaven nooit op"

Janine image
door Janine

27 November 2023

Ze heeft drie miskramen gehad: "we waren er kapot van, maar we gaven nooit op"
Advertisement

Het verlangen naar een baby wordt door veel stellen gedeeld en het krijgen van een of meerdere kinderen is een van de mooiste dingen die in het leven kunnen gebeuren. De ervaring heeft ons echter geleerd dat het niet altijd makkelijk is om ouders te worden en dat de reis soms lang en vermoeiend is. Dit blijkt ook uit het verhaal dat we je gaan vertellen, waarin niet de eerste zwangerschap van deze moeder moeilijk was, maar haar tweede.

Haar verhaal was bedoeld om op de een of andere manier tot hulp te zijn voor degenen die, net als zij en haar man, met onaangename situaties te maken krijgen. We vertellen je er wat meer over.

Het verhaal van een moeder...

Het verhaal van een moeder...

mckenzielyng/Instagram

McKenzie Lyng is een jonge vrouw die, al moeder van de kleine Brayden, samen met haar man probeerde een tweede kind te krijgen, maar in tegenstelling tot wat ze dacht, was het bereiken van dat doel niet zo eenvoudig en waren de obstakels enorm en pijnlijk.

In een lang verhaal waarin ze over haar ervaringen vertelde, bekende de vrouw dat zij en haar man, toen ze eenmaal hadden besloten een tweede kind te willen, enkele pogingen begonnen te ondernemen die vanaf het begin vruchten hadden afgeworpen. Ze raakte al snel zwanger, en McKenzie had nooit verwacht dat ze een miskraam zou kunnen krijgen.

Een eerste klap voor het koppel, die hen uiteraard bedroefde, maar niet demoraliseerde.

Advertisement

Een tweede poging...

Het verlies van de baby was natuurlijk verdrietig voor de twee, maar de hoop vervaagde niet, en daarom gaven ze niet op en probeerden het opnieuw. Toen de vrouw opnieuw zwanger was, werd ze opnieuw geconfronteerd met een miskraam, waardoor zij en haar man in een situatie van enorme pijn terechtkwamen.

“We gaven na de eerste miskraam niet op – vertelde McKenzie – maar de tweede was een harde klap. We hadden hulp nodig en zijn onderzoeken gaan doen. We ontdekten dat de miskramen te wijten waren aan een genetische mutatie die problemen veroorzaakten."

De therapie om de situatie om te keren begon en ze werd weer zwanger, maar helaas verloor ze opnieuw de baby. Na de derde miskraam begonnen de twee, die nog steeds graag een tweede kind wilden krijgen, na te denken over in-vitrofertilisatie. Net toen ze zich aan het voorbereiden waren om de behandeling te ondergaan en de faciliteit al hadden geboekt, gebeurde het ongelooflijke.

En uiteindelijk... het geluk!

En uiteindelijk... het geluk!

mckenzielyng/Instagram

McKenzie werd opnieuw zwanger en slaagde er deze keer in de zwangerschap uit te dragen en de prachtige Peyton Grace te verwelkomen. "Dingen komen altijd wanneer je ze het minst verwacht - vertelde ze - we kunnen plannen wat we willen, maar alles komt pas wanneer het moet komen”.

De vreugde van de zwangerschap werd vereeuwigd in een “regenboog”-fotoshoot die de vrouw op internet deelde en die door veel mensen werd gewaardeerd en bewonderd. De foto die het meeste succes had toont de jonge moeder in topvorm en omringd door de prachtige regenboogkleuren die ze zelf meteen associeerde met de komst van haar kleine meisje.

Een zware reis

Een weg vol obstakels, belangrijke en pijnlijke obstakels, maar die uiteindelijk zowel mama McKenzie, haar man als haar eerstgeborene de overwinning bezorgde. Miskramen komen heel vaak voor, en het vertellen van haar verhaal was een manier om mensen in dezelfde situatie als zij te vertellen dat ze nooit moesten opgeven en moesten blijven hopen.

Als je echt iets met heel je hart wilt, zal het op zijn eigen tijd komen, maar het zal wel gebeuren. Ben je het hiermee eens?

Advertisement