76-jarige vrouw krijgt zware kritiek omdat ze een mouwloze jurk draagt

Janine image
door Janine

25 November 2023

76-jarige vrouw krijgt zware kritiek omdat ze een mouwloze jurk draagt
Advertisement

Mode en stijl zijn niet alleen een praktisch middel om jezelf te bedekken, afhankelijk van het seizoen van het jaar: ze zijn een bron van persoonlijke expressie. Wanneer we bepaalde kleding dragen, kiezen we er in zekere zin voor om iets over onszelf te vertellen, de esthetische verschijning waarmee we pronken wil een kant van ons laten zien of verbergen, of deze nu fysiek of karaktergerelateerd is.

De hoofdpersoon van dit verhaal lijkt echter niet langer bepaalde kleding te “mogen” dragen, omdat deze als "ongepast" wordt beschouwd. De vrouw was diep getroffen door wat haar werd gezegd en besloot voor eens en voor altijd duidelijkheid te geven over enkele stereotypen.

Hoe de onaangename episode is ontstaan

Haar naam is Candace Cima en ze is een trotse 76-jarige influencer: ze laat haar publiek de meest uiteenlopende outfits zien door deze te beoordelen en aan te bevelen. Ze houdt zich bezig met de wereld van mode, stijl, design: ze heeft een verfijnde smaak en haar uiterlijk weerspiegelt kleding die zeker niet vulgair is maar integendeel, van een bepaalde klasse is.

Toch reageerden duizenden mensen onder een video van de mode-influencer, zonder enige achting of respect jegens haar. Wat zou het bittere debat hebben aangewakkerd? Een jurk gedragen door Candace tijdens een videoreview die ze zelf had gemaakt.

De jurk in kwestie, lang en elegant, bestaat uit verschillende delen, waarvan sommige afneembaar zijn. In het filmpje laat Candace zien hoe het kledingstuk veelzijdig is en aanpasbaar aan heel verschillende klimaten: op een gegeven moment draagt ​​ze de jurk zonder mouwen, met haar schouders en armen volledig onbedekt. Dit is wat er daarna gebeurde.

Advertisement

De opmerkingen van degenen die haar bekritiseerden en degenen die haar verdedigden

"Een vrouw van jouw leeftijd mag haar armen niet onbedekt laten zien: ze zijn slap en zeker niet prettig voor het oog", schreef iemand zonder eromheen te draaien, "een stijlvolle dame zou zich nooit zo kleden: het is volkomen ongepast", vervolgde een ander. "Oudere vrouwen zouden niet zo'n strakke jurk moeten dragen; het laat delen van hun lichaam zien die niet langer strak zijn", schreef een ander.

Kortom, velen beweerden dat die jurk, zonder daarbovenop ook de bijbehorende trui te dragen, niet geschikt was voor mensen van een bepaalde leeftijd waarvan de huid “slap” en gerimpeld is. Maar Candice is het daar helemaal niet mee eens en heeft meteen ingegrepen door een video te maken naar aanleiding van de heftige kritiek op haar lichaam.

"Ik ben geschokt hoe sommige mensen nog steeds zulke scheinheilige gedachten hebben... Ik heb ook rimpels in mijn gezicht, moet ik die ook bedekken?", antwoordde de 76-jarige. Maar velen waren bereid haar te steunen door haar kant te kiezen: “deze samenleving is dwaas, kom op, ze ziet er goed uit en je kunt zien dat ze zich op haar gemak voelt: niets anders doet er toe!", merkte een gebruiker op, “ik zie mensen rondlopen in vrijwel doorzichtige kleding en deze mensen kiezen ervoor om je te bekritiseren?! Dit is absurd", riep een andere gebruiker uit.

Kortom, iedereen is vrij om zijn eigen mening te hebben, maar je mag zeker nooit de gevoeligheid van anderen kwetsen met gedachten en opmerkingen. Candice is een volwassen vrouw en als ze graag mouwloze jurken draagt, moet ze dat kunnen doen zonder dat er op haar wordt gewezen.

Advertisement