Hij werkte 18 jaar als stratenveger, totdat hij zijn droom verwezenlijkte: afstuderen en accountant worden

Janine image
door Janine

01 December 2023

Hij werkte 18 jaar als stratenveger, totdat hij zijn droom verwezenlijkte: afstuderen en accountant worden
Advertisement

Het bereiken van een doel betekent in de eerste plaats dat je ergens over nadenkt, er sterk naar verlangt en besluit dat je het onmogelijke wilt doen om het te bereiken. Niet iedereen slaagt hierin, niet iedereen heeft de mentale en fysieke kracht om duizenden verplichtingen na te komen en zichzelf op te offeren, maar degenen die niet opgeven zullen een geweldige voldoening krijgen zodra ze de eindstreep bereiken.

Dit is wat er gebeurde met de hoofdpersoon van dit verhaal, een jongen die zijn studie moest verlaten en vervolgens een man die veel moeilijkheden moest overwinnen om zichzelf te verwezenlijken. Maar laten we eens kijken hoe het ging.

Advertisement

Grote moeilijkheden blokkeerden hem

Grote moeilijkheden blokkeerden hem

Maria Rodas/Facebook

Leonardo Bermúdez is een 40-jarige Argentijn die er al op zeer jonge leeftijd van droomde accountant te worden. Vooral zijn passie voor de boekhouding was wat hem actief hield en hij wilde altijd al in die omgeving kunnen werken. Maar zoals we weten is het leven niet voor iedereen vriendelijk en vooral niet gemakkelijk. Daarom moest hij zijn studie verlaten en zich volledig aan het werk wijden.

Uit een bescheiden en zeer groot gezin, met 9 kinderen, droomde Leonardo ervan om de eerste te worden die thuis afstudeerde, maar dit gebeurde lange tijd niet. "De passie voor boekhouden is ontstaan terwijl ik studeerde voor mijn diploma - vertelde hij - de school was economisch gericht en ik begon daar al mijn eerste ervaringen op te doen". Helaas leidden praktische behoeften hem af van zijn doel en brachten hem ertoe op zoek te gaan naar werk.

Omdat hij stratenveger is geworden en een salaris mee naar huis moet nemen, heeft onze hoofdpersoon zijn studie volledig opgegeven, maar niet de wens om deze ooit te kunnen afmaken. Zo slaagde hij er jaar na jaar, offer na offer en dankzij de nabijheid van zijn geliefde in om weer in de boeken te duiken.

Advertisement

Inzet en doorzettingsvermogen

Inzet en doorzettingsvermogen

Leonardo Bermudez/Facebook

Zijn vrouw Maria was van fundamenteel belang voor de man. De twee ontmoetten elkaar toen ze nog maar 13 jaar oud waren en zijn nooit meer uit elkaar gegaan. Van vrienden veranderden ze langzaam in klasgenoten op het lyceum en daarna begonnen ze hun relatie op 17-jarige leeftijd. Omdat ze niet uit elkaar wilden gaan en een passie voor boekhouding deelden, besloten ze zich ook in te schrijven voor dezelfde faculteit, maar hoewel zij erin slaagde door te gaan, moest hij het opgeven. Totdat in 2014 hun dochter Isabella werd geboren. Het was op dat moment dat Leonardo wilde veranderen.

"Toen mijn kleine meisje arriveerde, begreep ik dat er iets moest veranderen - zei onze hoofdpersoon - ik was niet alleen op de wereld voor mezelf, maar iemand anders was volledig afhankelijk van mijn daden, dus besloot ik terug te keren naar de boeken. Ik wist dat ik een voorbeeld zou zijn voor mijn dochter en ik wilde niet dat ze zou zien dat ik mijn droom in de steek had gelaten. Ik heb er alles aan gedaan om het waar te maken en te kunnen zeggen dat ik het gehaald heb."

De studie ging nog een tijdje door met absurde uren en oneindige offers. Leonardo was van 06.00 uur tot 12.00 uur aan het werk en van 14.00 uur tot minstens 22.00 zat hij in zijn boeken. Hij had geen tijd om iets anders te doen, hij kon uitgaan en avonden met vrienden doorbrengen, het was een heel moeilijke periode voor hem en ook voor zijn gezin, maar uiteindelijk kwam het licht.

Het doel is eindelijk bereikt

Het doel is eindelijk bereikt

Maria Rodas/Facebook

Terugkeren naar de "schoolbanken" was niet gemakkelijk en na jaren werken waren grote wilskracht en veel vasthoudendheid nodig, twee elementen waar het bij Leonardo nooit aan ontbrak en die hem op 40-jarige leeftijd ertoe brachten zijn droom te verwezenlijken. De diploma-uitreiking was aangebroken en hij kon de grote prestatie vieren met zijn vrouw, dochter, al zijn dierbaren en ook zijn 73-jarige moeder, die na lange tijd eindelijk haar zoon met lauweren gekroond zag. Een uniek, belangrijk en onmisbaar moment voor iemand die er ondanks alles in geslaagd is zijn droom waar te maken.

Natuurlijk zal hij moeten bewijzen dat hij goed en capabel is om de arbeidswereld te kunnen betreden, zoals hij zelf heeft verklaard. Er zijn veel capabele jonge mensen die hem in moeilijkheden zouden kunnen brengen, maar op zijn veertigste heeft deze man geleerd dat als je iets echt wilt, je het vroeg of laat zult krijgen.

Een inspanning die ook werd erkend door de Kamer van Afgevaardigden van de provincie waar hij woont, waar hij applaus kreeg voor zijn doorzettingsvermogen en omdat hij een voorbeeld is geworden om te volgen.

Een geweldige toekomst

Geef nooit op in het leven: dit lijkt het motto te zijn geweest dat Leonardo altijd heeft geleid en dat, naar we hopen met heel ons hart, hem nog vele jaren zal vergezellen.

We wensen hem veel succes voor zijn carrière en zijn toekomst.

Advertisement