97-jarige riskeert een boete voor het voeren van duiven in haar tuin

Janine image
door Janine

14 December 2023

97-jarige riskeert een boete voor het voeren van duiven in haar tuin
Advertisement

Naarmate de jaren verstrijken, nemen veel mensen zittend leven aan, ontstaan ​​er mogelijk gezondheidsproblemen en blijven we in veel gevallen vaker thuis. Dan zoeken we naar manieren om onze dagen het beste door te brengen, een aantal hobby's te cultiveren, misschien te lezen of een ander beroep uit te oefenen. Er zijn mensen die van tuinieren houden, of van naaien, mensen die van klussen houden en mensen die misschien een passie hebben voor dieren.

De oude vrouw waar we je over willen vertellen, keek bijvoorbeeld heel graag naar duiven en mussen die zaden pikten in haar tuin. Het was iets ontspannends dat ze in haar privéruimte deed, maar toen gebeurde er iets dat haar gemoedsrust enigszins wegnam.

Advertisement

Wat is er gebeurd?

Wat is er gebeurd?

Blondinrikard Fröberg/Flickr - Not the actual photo

De 97-jarige mevrouw Anne Seago stond centraal in een kwestie waarbij ze door de gemeenteraad werd “berispt” vanwege een actie die ze dagelijks herhaalde en die haar buren irriteerde. Bejaard en op zoek naar iets ontspannends en meditatiefs om te doen, had de vrouw de gewoonte om zaadjes in de volière in de tuin van haar huis te leggen, om de vogels in de omgeving aan te trekken en te gaan zitten en het vredige tafereel van het pikken van de vogels te observeren. Tot nu toe niets negatiefs, ook gezien het feit dat het op haar erf stond en dat ze dit niet op straat deed. Jammer dat er op een dag iets gebeurde.

De vrouw, die samenwoont met haar 77-jarige zoon Alan, kreeg een waarschuwingsbrief van de gemeente omdat enkele buren, waaronder één in het bijzonder, hadden geklaagd over haar gewoonte om de vogels in de omgeving te voeren. Dit irriteerde deze buurman, Darren Horne, die naar verluidt een klacht had ingediend bij de gemeente om er een einde aan te maken. Volgens wat er werd gezegd, kon de man de opdringerigheid van de dieren en het vuil dat ze met zich meebrachten niet langer tolereren.

Advertisement

Brief met berisping en mogelijke boete

97 year-old Anne Seago has received a written warning from the council for 'anti-social behaviour' after feeding the wildlife in her garden.

Pubblicato da This Morning su Mercoledì 29 novembre 2023

Zo ontving mevrouw Seago een brief waarin werd gewaarschuwd dat als ze niet zou stoppen met het "aantrekken" van duiven, mussen en andere vogels, de gemeente gedwongen zou worden haar een boete van minstens £100 op te leggen wegens asociaal gedrag. Omdat haar handelen problemen voor de buurt veroorzaakte, was de gemeente genoodzaakt drastische maatregelen te nemen.

De oude vrouw die in het huis woont sinds het in 1982 werd gebouwd, verklaarde: “Het zet me onder druk, en sinds ik de brief heb ontvangen, heb ik nog een paar problemen gekregen. Natuurlijk ben ik dat niet. Ik zeg natuurlijk niet dat dit de enige reden is, maar ik zou graag honderd jaar willen worden en deze spanningen helpen me niet."

Zowel haar zoon Alan als andere buren van de vrouw spraken zich in haar voordeel uit en beweerden dat de brief ongepast was en dat ze, als ze een boete kreeg, de zaak voor de rechter zouden brengen.

Waarom geen maatregelen voor de buurman?

Waarom geen maatregelen voor de buurman?

Pxhere

Een keuze om niet alleen te reageren op het besluit om een ​​oudere vrouw te beboeten omdat zij actie heeft ondernomen op haar eigendom, maar ook omdat Alan en de buren van de vrouw verklaarden dat zij zich herhaaldelijk tot de autoriteiten hadden gewend om de heer Horne “aan te geven” omdat hij de muziek te hard aan heeft staan in huis en hen opzettelijk stoort met andere geluiden – wat de 50-jarige ontkende. Ondanks deze klachten had echter niemand in de gemeenteraad ooit iets gedaan om hem te laten stoppen. De vraag die ze zichzelf dus stelden is: waarom alleen de 97-jarige berispen?

Problemen met buren zijn aan de orde van de dag en of je nu in de stad of op het platteland bent, het is niet ongebruikelijk dat je te maken krijgt met onjuist en respectloos gedrag, maar waar ligt de waarheid? Het antwoord ligt niet zo voor de hand liggend en onmiddellijk. We moeten altijd grondig onderzoek doen, de regels overwegen en begrijpen hoe en of ze zijn overtreden.

Wat vind je van deze kwestie?

Advertisement