De moeder van de bruidegom zorgt voor ophef: ze verschijnt geheel in het wit gekleed op de bruiloft

Janine image
door Janine

11 Juni 2024

Moeder van de bruidegom krijgt kritiek omdat ze een witte jurk draagt
Advertisement

Trouwen betekent een eed van eeuwige liefde afleggen, maar naast het romantische gedeelte is er ook nog de organisatie die geregeld moet worden.

Een niet onaanzienlijke belasting, zowel financieel als qua stress. Gelukkig zijn familieleden en vertrouwde vrienden over het algemeen bereid om een handje te helpen en aan te bieden om te helpen bij het organiseren van de gelukkige gebeurtenis. Sommige tussenkomsten van diegenen met wie je het nauwst verbonden bent, kunnen echter ongepast blijken en voor opschudding zorgen. 

Advertisement

Het conflict dat ontstond door een jurk in de verkeerde kleur

Freepik

Als je wordt uitgenodigd voor een bruiloft, weet je dat er bepaalde regels zijn die strikt moeten worden opgevolgd. Een van de belangrijkste is om de bruid niet te overschaduwen: de bruiloft is in de eerste plaats haar speciale dag en al haar wensen moeten worden vervuld.

In dit geval lijkt een vrouw - de moeder van de bruidegom - zich echter niet te hebben gerealiseerd welke enorme fout ze heeft gemaakt. De vrouw verscheen namelijk op de trouwdag helemaal in het wit gekleed! En dat is nog niet alles: haar jurk was bijna identiek aan een klassieke trouwjurk.

Ze droeg zelfs een sluier op haar hoofd en haar jurk was puur wit, een nog lichtere tint dan de crème die de bruid had gekozen. Mensen waren stomverbaasd over de durf van de moeder van de bruidegom en aarzelden niet om commentaar te geven op haar ongewone gebaar.

Advertisement

De reacties van gebruikers online

Freepik

"De hele jurk, de sluier, het lijfje: het is allemaal veel te overdreven voor een bruiloft, maar als ik de bruid was geweest, had ik het geaccepteerd zolang... het niet wit was! Hoe haalde ze het in haar hoofd om zo'n jurk te dragen!”, schreef een vrouw, "Ik ben er vrij zeker van dat zo'n dresscode niet was goedgekeurd door de bruid: niemand zou dat ooit doen”, merkte een andere op.

De hoofdpersoon van dit verhaal gaf inderdaad niet aan of de veel bekritiseerde vrouw toestemming had om zo'n jurk te dragen.

Feit blijft dat het algemeen bekend is en zeker getuigt van goede smaak om je niet te opzichtig te kleden, of in het wit, om de show niet van de bruid te stelen. 

Een gebruiker reageerde op het verhaal en schreef: “Iemand had wijn over haar heen moeten gieten om haar een lesje te leren”. Wat vind jij van dit verhaal?

Advertisement