Medewerker plaatst foto waarop te zien is wat er met onverkocht brood gebeurt: “het is ronduit absurd”

Janine image
door Janine

07 December 2023

Medewerker plaatst foto waarop te zien is wat er met onverkocht brood gebeurt: “het is ronduit absurd”
Advertisement

Wat gebeurt er met onverkocht voedsel in een supermarkt? Hoevelen van ons zullen zich deze vraag wel eens hebben gesteld, in de veronderstelling dat niet alles in de winkelgangen vóór de houdbaarheidsdatum kan worden verkocht of in ieder geval volledig uitverkocht kan zijn. Een vraag die echter niet eenvoudig te beantwoorden is, tenzij je op een vergelijkbare plek werkt en alle stappen kunt volgen die van invloed zijn op de producten.

Een supermarktmedewerker wilde echter een foto op Reddit delen waarop hij het lot laat zien van de verpakkingen brood die niet verkocht werden.

Advertisement

Waar het eten naartoe gaat...

Waar het eten naartoe gaat...

Joel Abroad/Flickr

De foto die door gebruiker @EnAyJay op het Reddit-portaal is geplaatst, toont een berg broodzakken die op de grond liggen en klaar zijn om te worden vernietigd. "Dit is de hoeveelheid brood die in de supermarkt wordt weggegooid", luidt het onderschrift. Een beslist grote hoeveelheid die laat zien hoeveel voedselverspilling er elke dag over de hele planeet kan plaatsvinden.

We weten heel goed dat niet alle landen hetzelfde ontwikkelingsniveau hebben en dat het voor velen een utopie is om zelfs maar één maaltijd per dag op tafel te zetten. Het zien van deze scènes doet dus echt pijn. Er zijn mannen en vrouwen die niet over de middelen beschikken om het te kopen en er alles aan zouden doen om er ook maar een klein stukje van te kunnen proeven.

Volgens wat de werknemer bekende, zou het overgebleven brood, dat bijna of al over de houdbaarheidsdatum heen was, echter een slechter einde tegemoet gaan.

Advertisement

De reactie van mensen

De reactie van mensen

@EnAyJay/Reddit

De reactie van mensen op de foto, een simpele momentopname en niets meer, was beslist en categorisch in het veroordelen van een dergelijke houding. “Is het mogelijk dat het op de een of andere manier niet kan worden gebruikt” - schrijft een gebruiker; "Ik ken veel mensen die het voor de helft van de oorspronkelijke prijs zouden kopen" - zei een ander; "Het was iets waar ik altijd over klaagde toen ik op zulke plekken werkte" - is nogmaals te lezen.

Kortom, het is echt zonde om te zien dat zo’n hoeveelheid voedsel verloren gaat terwijl er mensen zijn die moeite hebben om er iets van te hebben. Gelukkig zijn er detailhandelaren die zich dit probleem hebben afgevraagd en hebben besloten dienovereenkomstig te handelen, door de verpakkingen tegen zeer gereduceerde prijzen aan te bieden, vooral als de houdbaarheidsdatum bijna is bereikt, of door ze aan een goed doel te doneren.

Het is voldoende om de juiste oplossing te vinden

Er zijn tenslotte zoveel manieren om verspilling te voorkomen. Het enige dat nodig is, is even stilstaan ​​bij wat de regels zijn, misschien voorstellen om ze te veranderen en, door voedsel op deze manier te redden, mensen in moeilijkheden helpen.

Er zou veel afval worden vermeden en we zouden, zij het met weinig, bijdragen aan een betere wereld. Nietwaar?

Advertisement