Moeder laat haar kinderen niet altijd douchen voordat ze naar school gaan: "dat is prima, ook al stinken ze"

Janine image
door Janine

15 December 2023

Moeder laat haar kinderen niet altijd douchen voordat ze naar school gaan: "dat is prima, ook al stinken ze"
Advertisement

Het beheren van een gezin, vooral als het groot is, is niet eenvoudig. Iedereen heeft zijn eigen behoeften, zijn dagelijkse verplichtingen en alles onder controle houden is een echte uitdaging. In die zin zijn moeders soms echte superhelden en wanneer ze met moeilijkheden en talloze taken worden geconfronteerd, geven ze nooit op. Maar iedereen heeft een grens en wanneer die bereikt wordt, moeten er drastische beslissingen genomen worden.

Dat is wat de moeder in het middelpunt van dit verhaal deed, toen ze sprak over de keuze die ze maakte om beter met het dagelijkse schema van haar gezin om te gaan.

Met welke instelling confronteer je je met dagelijkse taken?

Met welke instelling confronteer je je met dagelijkse taken?

@mrsconstancehall/Instagram

Constance Hall is een Australische blogger en moeder die heeft gedeeld hoe zij haar grote gezin het beste weet te beheren. Ze is moeder van 5 kinderen, en ze beweerde hoe onmogelijk het is, met alle aandacht van de wereld, om alle dingen die je overdag moet doen zo goed mogelijk te kunnen regelen. Elk lid van het gezin heeft zijn eigen behoeften en het is voor haar onmogelijk om daar allemaal aan te voldoen.

Daarom koos ze ervoor om niet te veel problemen te creëren als haar kinderen een avond of twee niet eten, maar om de dingen op de een of andere manier op een natuurlijke manier te laten gebeuren. Dus wanneer ze honger hebben, zullen ze niet aarzelen om te eten zonder urenlang na te denken over wat er wel of niet elke avond bereid moet worden, om aan ieders smaak te voldoen. En het betekent niet dat je altijd met bestek moet eten, ze laat haar kinderen vaak vrij om hun handen te gebruiken, dat doen ze immers in veel culturen, daar is niets mis mee.

Maar wat ervoor zorgde dat veel mensen hun neus optrokken voor haar bekentenissen, is iets anders.

Advertisement

Ze slaan het dagelijkse bad over...

Ze slaan het dagelijkse bad over...

@mrsconstancehall/Instagram

De vrouw bekende dat ze haar kinderen niet elke dag wast, maar ze heeft besloten dat ze naar school kunnen gaan zonder altijd in bad te gaan. "Misschien zullen ze stinken, maar dat is oké, je kunt jezelf niet meer dan nodig belasten - vertelde ze - ze zullen er niets van krijgen. We slaan dat deel van de routine over en dat is alles" .

Volgens haar is worstelen om alles te willen doen dwaas, niet omdat het geen goede gewoonte is, maar omdat het met zo’n groot gezin bijna onmogelijk is. Het is veel beter om te genieten van momenten van ontspanning en met de kinderen te spelen. Dat is wat ervoor zorgt dat ze zich goed voelen en niet alleen de orde in huis en de persoonlijke netheid. Natuurlijk is dit belangrijk, maar het mag niet prevaleren boven al het andere.

Samen wandelen, in gezelschap picknicken, rustige momenten doorbrengen: dat is wat telt. Het bad of de douche overslaan zou dus geen groot probleem zijn. Net zoals het niet wenselijk is om even los te komen van de kinderen om even te genieten van een paar minuten ontspanning. "Ik kan hun 400 vragen per dag niet beantwoorden, hun discussies bijhouden of iets anders - bekende Constance opnieuw - dus op een gegeven moment zet ik een koptelefoon op en isoleer ik mezelf van dit alles".

Een manier om dingen te doen die buiten de kaders zijn

Een manier om dingen te doen die buiten de kaders zijn

@mrsconstancehall/Instagram

Een manier van doen die misschien een beetje buiten de gebaande paden ligt en die velen niet bepaald correct vinden, maar is het echt zo verkeerd? Voor vrouwen kan anders denken en bijgevolg buiten een veronderstelde, vooraf vastgestelde orde handelen de relatie met haar kinderen alleen maar ten goede komen.

Past zo'n gedachte bij jou of denk je dat sommige dingen gewoon gedaan moeten worden, zoals dagelijks douchen?

Advertisement