3-jarige zoon niet klaar om naar de crèche te gaan: vader laat hem uit “protest” thuis

Janine image
door Janine

22 December 2023

3-jarige zoon niet klaar om naar de crèche te gaan: vader laat hem uit “protest” thuis
Advertisement

Ouders zijn vaak echte superhelden: ze hebben duizend verplichtingen, maar ze slagen er altijd in alles te doen, of beter gezegd, ze proberen het. In feite zijn er veel dagelijkse dingen te doen en het is niet zo vanzelfsprekend dat we deze allemaal daadwerkelijk zullen kunnen vervullen. Het belangrijkste om de gezins- “machine” perfect te laten werken, is samenwerken. De gezamenlijke inzet van elk gezinslid, vooral de ouders als de kinderen klein zijn, is het belangrijkste om alles goed te laten verlopen.

Niet alle gezinnen zijn zo, en zeker niet het gezin dat centraal staat in dit verhaal. Laten we samen kijken waarom en wat er is gebeurd.

Advertisement

Een houding die de man zat werd

Een houding die de man zat werd

Artyom Malyukov/Pexels - Not the actual photo

Het verhaal werd op Reddit gemeld door een gebruiker, een vader die, moe van de herhaalde houding van zijn vrouw, besloot stoom af te blazen, maar vooral aan anderen te vragen wat zij van zijn situatie vonden en of hij misschien degene was die ongelijk had.

"Mijn vrouw en ik hebben een zoon van drie jaar die naar de kleuterschool gaat - begon de man - Omdat mijn vrouw niet kan autorijden, ben ik degene die hem elke ochtend brengt en mijn schoonmoeder haalt hem weer. Als ik om 8.45 uur met mijn zoon het huis uit kan, weet ik zeker dat ik hem kan afzetten zonder te laat op mijn werk te komen, maar mijn vrouw is erg traag om hem klaar te maken en uiteindelijk kom ik dan te laat."

Waar deze vader dus vooral over klaagde, was dat hij niet op tijd op zijn werk kon verschijnen vanwege de slechte medewerking van zijn vrouw bij het klaarmaken van hun zoon om naar school te gaan.

Advertisement

De drastische beslissing

De drastische beslissing

Peakpx

"Sinds onze zoon naar school ging, ben ik al vier keer te laat geweest en ik werk op het land, dus ik kan het me niet veroorloven - luchtte de man zijn hart - Op een ochtend besefte ik dat mijn vrouw zoals gewoonlijk te laat was, ik ging naar buiten en liet onze zoon thuis. Ze schreeuwde tegen me, maar ik kon niet wachten en ik vertelde haar dat als ze hem niet thuis wilde hebben, ze morgenochtend wat sneller moest zijn.”

De kleine bleef dus de hele dag bij haar, maar de volgende ochtend was hij op het juiste moment klaar en ging hij zoals gepland naar school. De stiptheid van de vrouw was van zeer korte duur, zodanig zelfs dat ze na 24 uur weer tot rust kwam. Om deze reden kwam de beslissing van de man: óf hun zoon zou om 08.45 uur klaar zijn, óf hij zou thuis blijven.

"Toen dat voorval plaatsvond, was ze erg boos en toen ik om 23.00 uur thuiskwam, aarzelde ze niet om mij erop te wijzen - schreef de vader opnieuw - overdrijf ik en is er iets dat ik me misschien niet realiseer?" .

Het antwoord van gebruikers

Webgebruikers lieten hun opmerkingen achter ter ondersteuning van de man, maar probeerden ook te verduidelijken. "Ik snap het niet zo goed en ik heb wat meer informatie nodig: vertrek je om 8.45 uur en kom je om 23.00 uur terug van je werk?" - vroeg iemand voordat hij zijn mening gaf. De hoofdpersoon van het verhaal antwoordde: ja, hij is de enige die thuis werkt en twee banen nodig heeft om een ​​bepaalde levensstijl te kunnen handhaven, inclusief de crèche van zijn zoon.

Een antwoord dat ervoor zorgde dat iedereen aan zijn kant stond, omdat zijn vrouw meer hulp had kunnen bieden, om te voorkomen dat haar partner dubbel werk zou doen en gestrest zou raken en een te hoog tempo zou aanhouden volgens hun normen. “Heb je met je vrouw gesproken over het feit dat je je die levensstijl niet kunt veroorloven en dat je geen relatie met je zoon hebt omdat je nooit thuis kunt zijn?” - schreef een andere gebruiker.

Een precaire situatie die, laten we eerlijk zijn, iedereen in moeilijkheden zou brengen. Dit is de reden waarom in gevallen als deze – maar het zou altijd zo moeten zijn – de samenwerking tussen echtgenoten nooit mag ontbreken en we elkaar zoveel mogelijk moeten helpen om de dagelijkse organisatie zo goed mogelijk te laten werken.

Wat vind je van deze kwestie?

Advertisement