Door te gokken heeft hij voor bijna 6000 euro schulden bij een familielid: “nu wil ik dat geld”

Janine image
door Janine

24 December 2023

Door te gokken heeft hij voor bijna 6000 euro schulden bij een familielid: “nu wil ik dat geld”
Advertisement

Het is helemaal niet ongewoon om met vrienden en familie aan tafel te zitten, misschien tijdens de feestdagen, en te kaarten voor geld. Normaal gaat het dan over bedragen met een puur symbolische waarde en of je nu wint of verliest, er zal voor niemand ”financiële schade” zijn.

Helaas is dit niet wat er gebeurde met de familie die bij dit verhaal betrokken was: een jongen van net 19 jaar oud had een schuld van bijna 6000 euro bij de zwager van zijn zus. En dat is nog niet alles: het lijkt erop dat er met sommige kaartspellen is geknoeid... nu moet het meisje een groot probleem oplossen.

Advertisement

Het verhaal van de schuld die haar broer heeft opgelopen

Het verhaal van de schuld die haar broer heeft opgelopen

master1305/Freepik

De zus van de 19-jarige jongen met schulden, wendde zich tot een beroemd online forum en vertelde het hele onaangename verhaal op zoek naar een uitweg.

"Mijn broer werd overgehaald om te gaan gokken (poker) door de familie van mijn man, die bovendien bekend staat om zijn vals spelen bij het gokken, en hier verloor hij zijn eerste spel en vervolgens werd hij - geplaagd en aangespoord - ertoe aangezet om vele uren te spelen: aan het einde van de avond was hij mijn zwager ruim 5.700 euro schuldig”, vertelt zijn zus die tijdens die avond niet aanwezig was.

Daarna zegt ze dat haar broer volledig van streek was en hem vervolgens vroeg naar de reden. Toen ze eenmaal de feiten hoorde, was ze woedend en besloot daarom haar zwager te confronteren in de hoop dat hij de situatie zou begrijpen en redelijk zou zijn. Maar het ging helemaal niet zoals ze had gehoopt.

Advertisement

De adviezen van gebruikers

De adviezen van gebruikers

master1305/Freepik

"Echte mannen betalen altijd hun schulden", begon de man, eraan toevoegend dat hij gewoon niet begreep waarom er zoveel bezorgdheid was over zulke "onzin". "Als je denkt dat het maar iets kleins is, vergeet het dan!”, antwoordde ze. Maar hij wilde niet van gedachten veranderen.

De vrouw wees er vervolgens op dat haar broer slechts een 19-jarige jongen was, die door hen was bedrogen, en zelfs als hij het had gewild, zou hij die schuld niet hebben kunnen terugbetalen, omdat hij niet over een dergelijk bedrag beschikte. "Als je broer het geld niet heeft, moet hij het aan je ouders vragen", merkte de zwager geïrriteerd op. Op dit punt weet de zuster, wanhopig, niet of ze met haar man moet praten of voor haar broer moet betalen. Dit is het online ontvangen advies.

“De familie van je man moet je duidelijk vermijden (vooral als ze bekend staan ​​als bedriegers), maar wettelijk gezien kunnen ze niets van je broer of jou eisen”, schreef iemand, “maak deze schurken bang door te zeggen dat je graag wilt betalen nadat ze een vergunning om te gokken hebben overlegd en bewezen dat je broer aan een legitiem spel heeft deelgenomen waarbij hij wettelijk verantwoordelijk is om voor eventuele verliezen te betalen, en anders gaan jullie allemaal naar de politie om te zien wat zij ervan vinden!", opperde een ander. Wat denk jij ervan?

Advertisement