Een moeder vindt een cent ter waarde van ruim 20.000 euro waarvan het verhaal ongelooflijk is

Janine image
door Janine

19 Januari 2024

Een moeder vindt een cent ter waarde van ruim 20.000 euro waarvan het verhaal ongelooflijk is
Advertisement

Munten verzamelen is een zeer populaire hobby, een passie die duizenden mensen fascineert: de voortdurende jacht op een klein voorwerp dat ook grote waarde kan hebben is opwindend en het gevoel van succes is van onschatbare waarde.

De vrouwelijke hoofdpersoon van dit verhaal doorzocht een groot aantal munten, meest centen, op zoek naar een munt van waarde: toen ze het het minst verwachtte, kwam ze een heel bijzondere munt tegen waarvan de geschiedenis vol geheimen en mysteries is.

Advertisement

De vondst van de munt

De vondst van de munt

Professional Coin Grading Service (PCGS)

Haar naam is Megan Green, een moeder uit Texas (VS), die zich niet alleen uit passie aan deze hobby wijdde, maar ook om zichzelf af te leiden van de problemen in haar leven: haar zoon verkeert in een niet optimale gezondheid. Om iets anders aan haar hoofd te hebben, raakte ze geïnteresseerd in de fascinerende wereld van het verzamelen van zeldzame en oude munten.

Zoekend en onderzoekend slaagde Megan erin een zeldzame cent te vinden tussen honderden munten die haar bank voor haar gewisseld had, ze had haar doel bereikt! Ze had een “1969-S Lincoln, Doubled Die Obverse cent”. Eerlijk gezegd geen bijzonder oude munt, maar ook niet van weinig waarde: het had een waarde van bijna 22.000 euro.

Maar wat maakt de munt zo bijzonder en waarom heeft het zo’n hoge economische waarde? Simpel: het ongelooflijke verhaal waarbij zelfs de geheime diensten betrokken zijn.

Advertisement

De fascinerende geschiedenis van de munt

De fascinerende geschiedenis van de munt

Professional Coin Grading Service (PCGS)

Toen de munt halverwege de jaren ’70 in omloop werd gebracht, verklaarden de Amerikaanse geheime diensten dat hij vals was en besloten ze hem van de markt te halen, waardoor alle kopieën verdwenen. Vervolgens werd de cent authentiek verklaard en kon de Lincoln uit 1969 weer in handen van de Amerikanen komen.

De Professional Coin Grading Service (PCGS) schat dat er van elke kwaliteit van de Lincoln uit 1969 nog slechts dertig exemplaren in omloop zijn, en het is dit kleine aantal dat deze munt zo waardevol maakt. Het onderscheidt zich van de recentere versies vanwege de bruine kleur die wordt gegeven door de grotere concentratie koper die erin aanwezig is. Bovendien werden de munten in de jaren ’70 nog twee keer op één kant gehamerd en is het mogelijk om het woord “Liberty” te zien alsof het door deze operatie vervaagd is. Het laatste belangrijke detail is de aanwezigheid van de letter "S" onder de muntdatum 1969, wat aangeeft dat het in San Francisco is geslagen.

Uiteindelijk besloot Megan, ondanks dat ze heel veel van die zeldzame munt hield, hem te verkopen: ze gebruikte het verkregen geld voor de medische kosten van haar zoon Kaysen. Een meevaller die een gezin in moeilijkheden heeft kunnen helpen! Wanneer je een munt tegenkomt die je bijzonder lijkt, anders dan gebruikelijk, informeer dan altijd: je zou een kleine schat in handen kunnen hebben.

Advertisement