Hij verliest zijn trouwring: onbekenden doen alles om hem te helpen

Janine image
door Janine

29 December 2023

Hij verliest zijn trouwring: onbekenden doen alles om hem te helpen
Advertisement

Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt en met pensioen bent, is het normaal om uit te rusten, je aan je hobby's te wijden en te genieten van de welverdiende rust: een dagelijkse routine van ontspanning en welzijn.

Maar ook oudere mensen zijn niet vrij van bepaalde taken, zoals het verzorgen van hun huis of tuin. Sommige van deze taken worden ook aangename activiteiten die de dag kunnen opvrolijken, maar er kan iets misgaan tijdens de routine. Precies zoals de hoofdpersoon in dit verhaal overkwam: tijdens het harken van zijn tuin verloor hij een voorwerp dat heel belangrijk voor hem was.

Advertisement

Het verhaal van Joseph Novetske

Het verhaal van Joseph Novetske

Mary Ann Novetske/Facebook

Zijn naam is Joseph Novetske, hij is 80 jaar oud, en het voorval vond plaats in Michigan (VS). De man was droge bladeren uit zijn tuin aan het harken en na uren werk was hij tevreden: een heleboel bladeren lagen op een berg en zijn grote perceel zag er schoon en netjes uit. Absoluut een goed uitgevoerde klus die hem veel uren en energie had gekost, maar het was de moeite waard geweest.

Toen viel hem een detail op dat hem meteen geïrriteerd had gemaakt: er ontbrak een ring aan zijn hand, en niet zomaar een ring. Hij realiseerde zich dat hij zijn trouwring kwijt was. Dat kleine voorwerp, 42 jaar lang gedragen, vertegenwoordigde meer dan zomaar een kostbaar voorwerp: het was het symbool van een langdurig en gelukkig huwelijk met zijn vrouw Mary Ann Novetske. Hij moest de ring absoluut terugvinden.

De 80-jarige had totdat het donker werd overal gezocht naar de glinsterende ring… maar zonder geluk. Aan de andere kant was het zoekgebied vrij groot en de ring had heel gemakkelijk tussen de grassprieten kunnen liggen. Dus had zijn vrouw besloten om in te grijpen door alles op alles te zetten.

Advertisement

Een ontroerend epiloog

Een ontroerend epiloog

Mary Ann Novetske/Facebook

Ze had ervoor gekozen om zich de volgende dag tot een Facebook-groep te wenden waar een paar honderd mensen uit hun stad geregistreerd waren en om hulp te vragen. In afwachting van een reactie was het stel naar de kerk gegaan, een beetje teneergeslagen, om de mis van die dag bij te wonen. Bij thuiskomst hadden ze geen welkomere verrassing kunnen treffen.

Een groot aantal mensen was op hun terrein verschenen om hen hulp aan te bieden! Sommigen hadden zich zelfs uitgerust met metaaldetectoren om meer kans op succes te hebben! Na bijna drie uur zoeken had echter nog niemand de ring gevonden.

En toch hadden ze het hele groene gebied uitgekamd. Dus dacht Joseph dat hij geen andere keuze had dan in de berg verzamelde droge bladeren te kijken. Uiteindelijk, kruipend op handen en voeten, merkte hij een ongewone glinstering op: onder de stralende zon weerspiegelde de gouden ring: hij had hem gevonden!

Het prachtige juweel was een beetje te wijd geworden en de tussenkomst van een juwelier was nodig. Jozef bracht de ring onmiddellijk naar de juwelier om hem wat kleiner te laten maken en besefte dat hij, terwijl hij op zoek was naar zijn kleine schat, een andere had gevonden: de vriendschap en de aanwezigheid van zijn vriendelijke gemeenschap.

Advertisement