Een 95-jarige grootvader vocht voor zijn leven om zijn belofte aan zijn kleindochter na te komen

Janine image
door Janine

06 Januari 2024

Een 95-jarige grootvader vocht voor zijn leven om zijn belofte aan zijn kleindochter na te komen
Advertisement

Elke grootouder zou graag de kans krijgen om de bruiloft van zijn of haar kleindochter mee te maken, haar gelukkig te zien op een van de beste dagen van haar leven en zo'n speciaal moment met haar te delen. Zelfs als de dingen niet lijken te gaan zoals we zouden willen, is er altijd de hoop dat alles goed komt. En soms kunnen grootouders, tegen alle verwachtingen in, sterker zijn dan welke ziekte of verwonding dan ook.

Opa liet zich door niets tegenhouden

Opa liet zich door niets tegenhouden

Instagram/rachelpitman13

Dit is het verhaal van Bert Edlin, een 95-jarige man, die viraal ging op sociale media omdat hij er ondanks tegenslag in slaagde de bruiloft van zijn kleindochter bij te wonen. Meneer Bert viel zestien maanden vóór de bruiloft en hij liep verschillende verwondingen op, waardoor hij lange tijd bedlegerig was. De prognose was niet zo goed, het leek erop dat hij nooit meer zou kunnen lopen, eten of praten. Dit alles hield hem echter niet tegen, de grootvader ondernam een ​​zwaar revalidatieproces om al zijn vaardigheden te kunnen herstellen, en uiteindelijk slaagde hij erin om zijn kleindochter op zijn eigen benen naar het altaar te begeleiden.

Advertisement

Wat leert dit verhaal ons?

Wat leert dit verhaal ons?

flowergrandad/Instagram

Zijn kleindochter deelde dit verhaal op sociale media, dat snel viraal ging. Iedereen bewonderde de heer Bert vanwege zijn vasthoudendheid en toewijding. Hij liet zien hoe een positieve instelling en veel wil het verschil kunnen maken. Hij is een voorbeeld geworden van kracht tegen tegenslag en zijn verhaal zal zeker een voorbeeld zijn voor andere mensen die mogelijk een moeilijke tijd doormaken. Als alles verkeerd lijkt te gaan, raken we heel vaak verstrikt in wanhoop en angst, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat we deze negatieve gevoelens kunnen omzetten in iets positiefs.

Kan de geest het lichaam helpen genezen?

Kan de geest het lichaam helpen genezen?

Pixabay

Verhalen als deze kunnen vragen oproepen over de rol van onze geest bij het genezen van ziekte. We horen vaak dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden, en onderzoekers hebben dit fenomeen ook bestudeerd. Het bekendste voorbeeld van deze onderlinge samenhang is het placebo-effect, dus wanneer je bijvoorbeeld een geneesmiddel slikt dat geen werkzame stof bevat, maar er toch voordeel uit haalt.

Dit gebeurt niet alleen na het gebruik van medicijnen, maar ook simpelweg op basis van de emoties die je voelt. Positieve emoties kunnen je gezondheid namelijk positief beïnvloeden. De mentale houding kan dus een rol spelen in het herstelproces van een ziekte, het kan ons helpen een moeilijk moment te overwinnen en ons weer goed te voelen.

Er valt nog veel te ontdekken over deze kwesties, er zal in de toekomst zeker nieuw onderzoek worden gedaan om te proberen de werking ervan beter te begrijpen; het is waarschijnlijk dat er nieuwe deuren zullen openen met betrekking tot genezingspaden en therapieën die aan patiënten kunnen worden toegediend.

Advertisement