Een bruid publiceert de regels die gerespecteerd moeten worden voor haar bruiloft: dit leidt tot verontwaardiging bij iedereen

Janine image
door Janine

03 Januari 2024

Een bruid publiceert de regels die gerespecteerd moeten worden voor haar bruiloft: dit leidt tot verontwaardiging bij iedereen
Advertisement

Een bruiloft is niet alleen een unieke viering, maar ook een gebeurtenis waarbij de wensen van de feestvierders, oftewel het toekomstige paar dat zich voor altijd wil verbinden, moeten worden gerespecteerd. Organisatie, aandacht voor de kleinste details: dit alles is slechts een fractie van wat er nodig is om een bruiloft zo goed mogelijk te organiseren.

Daarom wordt de datum van de gebeurtenis ruim van tevoren aangekondigd en zijn er vaak bepaalde suggesties bij de uitnodigingen. En dan zijn er nog de bruiloften waarover we je nu gaan vertellen: geen uitnodiging en regels die strikt moeten worden nageleefd.

Advertisement

De regels die door de bruid zijn opgelegd

De regels die door de bruid zijn opgelegd

Racool_studio/Freepik - Not the actual photo

Een jonge aanstaande bruid postte online op Facebook een lange lijst met regels die haar gasten tot op de letter moesten volgen, en anders zouden worden uitgesloten van het evenement. Ze besloot het bericht te plaatsen omdat ze de vele kritiek die ze tegen haar had ontvangen niet kon begrijpen. Hier zijn een paar van de regels waarvan ze verwachtte dat iedereen ze zonder blikken of blozen zou opvolgen.

Er zullen geen versnaperingen zijn op de ochtend van mijn bruiloft: mijn bruidsmeisjes zullen ontbijten en dan niets meer eten tot lunchtijd, de ceremonie in de kerk zal om 13.00 uur beginnen en anderhalf uur duren, het hele feest zal om 22.00 uur 's avonds afgelopen zijn, er zullen geen papieren uitnodigingen of enige vorm van cadeau voor mijn gasten zijn”, staat er in een van de vele eisen van het meisje.

Verder riep de aanstaande bruid haar gasten op om haar te helpen met het schoonmaken van de zaal aan het einde van haar speciale dag. Veel mensen reageerden afwijzend op haar ideeën en aarzelden niet om commentaar te geven.

Advertisement

De online ontvangen kritiek

De online ontvangen kritiek

Facebook

“Als ik me aan deze regels zou moeten houden, zou ik er alles aan doen om jullie bruiloft niet bij te wonen”, schreef iemand, “jullie geven de mensen niets te eten en er is een anderhalf uur durende viering in de kerk? Ik val al flauw als ik er alleen al aan denk”, merkte een ander op. Anderen schaarden zich echter achter haar en noemden de lijst van de vrouw absoluut standaard in hun woonplaatsen.

En dus reageerde de vrouw op degenen die kritiek hadden op haar keuzes: “we hadden geen budget voor de papieren uitnodigingen voor mijn bruiloft, er zal geen eten zijn voor de lunch om te voorkomen dat mensen vies worden, en ik vraag om hulp bij het opruimen van de zaal omdat we deze om 22.30 uur moeten verlaten: mijn man en ik zullen nooit in staat zijn om het zelf op te ruimen”.

De vrouw liet iedereen verbijsterd achter door te zeggen dat ze nooit had gezegd dat ze haar lijst met regels echt zou handhaven: ze wilde alleen een boodschap overbrengen. Dus sloot ze af met iedereen te bedanken en te laten weten dat ze haar vermoedens hadden bevestigd: “wat je ook besluit te doen op je bruiloft, er zullen altijd mensen zijn die er bezwaar tegen hebben: doe wat je wilt zonder te veel na te denken over de gedachten van anderen”. Wat vind jij van haar theorie?

Advertisement