"Ik ken mijn vriendin al 5 jaar, maar ze heeft mij nog nooit een voet in haar huis laten zetten"

Janine image
door Janine

13 Januari 2024

"Ik ken mijn vriendin al 5 jaar, maar ze heeft mij nog nooit een voet in haar huis laten zetten"
Advertisement

Hoe lang duurt het voordat je kunt zeggen dat je iemand echt kent? Er zijn relaties die al jaren bestaan, die steeds sterker worden, maar er zijn ook dingen die taboe blijven en bijna onmogelijk zijn om mee om te gaan. Dit is de reden waarom we soms het gevoel hebben dat we niet helemaal weten wie we voor ons hebben, ondanks vele jaren van relaties en interpersoonlijke uitwisselingen. Een gevoel dat om verschillende redenen kan ontstaan ​​en dat zelfs relaties in gevaar kan brengen als men geen verklaring kan vinden voor bepaald gedrag.

Dit is precies wat er gebeurde met de vrouw waar we met je over willen praten. Maar we zullen beter uitleggen wat haar zo stoorde, dat ze de kwestie op internet deelde.

Wat is er gebeurd?

Wat is er gebeurd?

Pxhere

Het bericht in kwestie, dat op het portaal van Mumsnet verscheen, heeft de volgende titel: “Ze laat me haar huis niet binnen". Dit vertelt een vrouw die heeft besloten een episode te delen die zich afspeelt in haar relatie met een vriendin van haar.

"Ik heb een vriendin die ik via mijn werk heb ontmoet - begint ze in het bericht - We kennen elkaar al 5 jaar, maar ze heeft me nooit in haar huis toegelaten. Ze laat geen vrienden binnen. We gaan samen uit eten, we doen verschillende dingen samen, en een paar dagen geleden bracht ik haar naar huis en ik moest dringend naar de wc - vervolgde ze - ik vroeg haar om naar haar toilet te mogen, maar ze stond me dat niet toe omdat ze niet wilde dat ik het huis binnenkwam. Heeft iemand van jullie ooit iets soortgelijks meegemaakt?”.

Advertisement

Wie heeft er iets dergelijks meegemaakt?

Wie heeft er iets dergelijks meegemaakt?

Pırıl Şahin/Pexels

Het probleem was dus de onmogelijkheid om toegang te krijgen tot het huis van een persoon die de auteur van het bericht niet één, twee of drie dagen, maar al vijf jaar kende. Wat te denken in het licht van deze herhaalde verboden? Wantrouw, geen vertrouwen in anderen, bang voor iets specifieks? Er kunnen zoveel vragen in je opkomen, en daarom heeft deze vrouw ervoor gekozen om de kwestie te delen, om te weten of dit ooit iemand anders is overkomen.

Velen reageerden, inclusief mensen die daadwerkelijk in de schoenen van onze hoofdpersoon stonden. "Ja, ik ken een vrouw die niemand binnenlaat, zelfs haar kinderen niet - zegt een gebruiker - Ze is iemand die alles bewaard en erg rommelig is, daarom wil ze niet dat er iemand binnenkomt. Ik heb zelfs aangeboden om te helpen opruimen, maar ze wil er niets van weten”.

Welke reden schuilt achter dit besluit?

Er kunnen zoveel motieven en antwoorden hierop zijn. Zoals verschillende gebruikers hebben opgemerkt, kan het een kwestie zijn van schaamte, om iemand in huis te hebben die zich misschien ergert vanwege verspreide rommel, het kan een reden van overdreven privacy zijn, van eerdere ervaringen met andere gasten die niet goed gingen.

Er kunnen een oneindig aantal redenen zijn, maar de meeste mensen die een reactie hebben achtergelaten, zijn het over één ding eens. Wat de reden ook is die deze vrouw ertoe aanzet om zelfs haar beste vriendin niet in huis te verwelkomen, het is haar beslissing en moet als zodanig gerespecteerd worden. "Denk er niet te veel over na, dit gedrag kan door vanalles komen”, schreef iemand. Respecteer gewoon haar keuze."

En dat is ook zo. Natuurlijk is het ook waar dat er twijfels kunnen ontstaan ​​die je alert kunnen maken, maar je moet er niet te veel gewicht aan toekennen. Hoe zou jij je gedragen als je in haar schoenen stond? Is jou ooit iets dergelijks overkomen?

Advertisement