Eigenaar zet gezin met 2 kinderen uit zijn restaurant: “ze stoorden andere klanten”

Janine image
door Janine

14 Januari 2024

Eigenaar zet gezin met 2 kinderen uit zijn restaurant: “ze stoorden andere klanten”
Advertisement

Kinderen zijn soms onhandelbaar en het is aan de ouders om ze in bedwang te houden, vooral als je op openbare plaatsen bent en het risico bestaat dat je ook andere mensen stoort. Juist om deze reden is het tegenwoordig geen zeldzaamheid dat restaurants gereserveerd zijn voor alleen volwassen klanten. De reden ligt in de rust die mensen zoeken als ze uit eten gaan of in een andere sociale situatie, en het hebben van kleintjes in de buurt kan in sommige gevallen voor chaos en huilbuien zorgen. Maar als het restaurant voor iedereen toegankelijk is, wat moet je dan doen als de situatie met de kinderen uit de hand loopt en ze onbeheersbaar worden?

De uitbater van een bar reageerde drastisch op een soortgelijke omstandigheid, waardoor een moeder woedend werd.

Het verhaal

Het verhaal

Adele's Cafe/Facebook

Adrian Dalloste is de manager van het café Adelle's Cafe waar zich een onaangename episode heeft voorgedaan. Zoals elke dag kwamen er verschillende mensen, die onder het genot van een ijsje of een drankje, gezellig met elkaar kletsten. Onder de klanten bevond zich ook een jong gezin met twee kinderen, die helaas op een gegeven moment werden verwijderd. De reden? Het slechte gedrag van de kleintjes, dat enkele minuten duurde, trok de aandacht van de man en leidde ertoe dat hij hen wegstuurde.

Het besluit van de heer Dalloste wekte de verontwaardiging op van een andere moeder die aanwezig was op het moment van het incident. De vrouw, Laura Edwards, was geschokt door het besluit om het gezin weg te sturen en besloot het voorval te filmen om op sociale media te plaatsen. De bedoeling was om de bar te boycotten en mensen uit te nodigen er niet meer heen te gaan, gezien het gedrag van de eigenaar.

Volgens de vrouw was het absurd om het gezin te weg te jagen alleen omdat de kinderen onrustig waren. Het was zeker niet de schuld van de ouders dat ze hen niet wisten te kalmeren. "Ik vond het heel raar - zei Laura - hij had kunnen vragen of er hulp nodig was, of een van de twee ouders een stukje kon gaan wandelen met een van de kinderen om hem te kalmeren, maar in plaats daarvan stuurde hij hen weg”.

Advertisement

Het antwoord van de eigenaar

Het antwoord van de eigenaar

@offical_adelescafeonmaggie/INstagram

De manager van zijn kant reageerde op de beschuldigingen en beweerde dat Laura slechts een deel van het voorval had gezien en niet wist dat de kinderen, voordat hij hen wegstuurde, ruzie hadden gemaakt in de bar omdat ze een ijsje hadden moeten delen en daarna ook buiten, en dat die driftbui ruim vijftien minuten duurde, voordat zijn definitieve beslissing werd genomen.

"Het huilen en schreeuwen was luid en constant en duurde een kwartier - zei de man - Ze bleven maar doorgaan en stoorden ook de andere klanten die gewoon wilden genieten van een moment van ontspanning. Het is de eerste keer in 8 en een half jaar dat ik iemand moest vragen mijn pand te verlaten." Hij werd dus bijna gedwongen ze weg te sturen. Een keuze waar, op enkelen na, veel mensen het mee eens waren.

"Ik zou precies zo gehandeld hebben als hij" - schrijft een gebruiker; "Het is een hele vriendelijke man en hij is aardig tegen iedereen, ook tegen de kleintjes" - merkte een ander op ter verdediging van de man; "Ik wou dat er meer van zulke plaatsen waren waar vervelende kinderen niet zijn toegestaan" - zo schreef iemand.

Wat zou jij gedaan hebben?

Blijkbaar was de houding van Adrian Dalloste dus, afgezien van de mening van mevrouw Laura en een paar anderen die er net zo over dachten als zij, toch niet zo verkeerd geweest. Het is tenslotte juist om beleefd te zijn, om een ​​ouder de tijd en gelegenheid te geven om in te grijpen om de situatie recht te zetten, maar tot welke grens kun je gaan? Na die minuten van tolerantie had deze eigenaar kennelijk zijn hoogtepunt bereikt en heeft hij voor het welzijn van de andere klanten drastisch gehandeld.

Wat vind jij: heeft hij het juiste gedaan of was zijn beslissing overdreven?

Advertisement