Ze besluit haar neef niet meer uit te nodigen voor familiebijeenkomsten: "zijn gedrag is onaanvaardbaar".

Janine image
door Janine

14 Januari 2024

Ze besluit haar neef niet meer uit te nodigen voor familiebijeenkomsten: "zijn gedrag is onaanvaardbaar".
Advertisement

Als gezin samenkomen met alle familieleden - je dierbaren - is een kans om samen te komen, herinneringen te delen en nieuwe herinneringen te maken. Dus probeer je zo vaak mogelijk evenementen te organiseren waarbij de familie bij elkaar kan komen: lunches, diners en natuurlijk probeer je te profiteren van de belangrijkste feestdagen.

De familie in dit verhaal kwam onverwacht in een conflict terecht: twee zussen begonnen ruzie te maken over het gedrag van de zoon van een van hen...

De reden voor de ruzie tussen de twee zussen

De reden voor de ruzie tussen de twee zussen

Racool_studio/Freepik - Not the actual photo

Het begon allemaal met een heel normaal etentje, Maya – een van de twee zussen – had haar hele familie uitgenodigd in een restaurant. De laatste tijd kwam Maya's zus echter ook weer op bezoek bij de familie: jarenlang had ze afstand genomen en haar dierbaren uit het oog verloren.

De vrouw, Charlotte, had een zoon gekregen van inmiddels 8 jaar oud genaamd Leo, deze laatste werd de aanleiding voor de discussie tussen de twee zussen: "haar zoon gedroeg zich heel slecht tijdens het eten, of beter gezegd, al voor zijn komst Toen ik Charlotte belde, zat Leo bij haar in de auto en ik kon hem heel goed horen schreeuwen omdat hij met de mobiele telefoon van zijn moeder wilde spelen", zegt Maya. En de situatie verbeterde zeker niet toen ze eenmaal in het restaurant aankwamen.

"Leo was echt vreselijk: hij schreeuwde de hele tijd, hij sprong heen en weer en ging nooit op zijn stoel zitten, hij wilde voortdurend de aandacht van zijn moeder en hij gooide zelfs brood naar de hond van de mensen naast onze tafel!”, onthulde Maya vol ongeloof over wat er gebeurde. Dus aan het einde van de avond benaderde ze haar zus en confronteerde haar zonder een blad voor de mond te nemen.

Advertisement

De woorden van Maya

De woorden van Maya

Mateus Andre/Freepik - Not the actual photo

"Jij en je zoon worden niet langer uitgenodigd wanneer ik een familiebijeenkomst organiseer! Je moet Leo regels geven en discipline leren, want zijn gedrag is onaanvaardbaar," vertelde Maya haar.

Charlotte probeerde te antwoorden door te zeggen dat hij nog maar een kind was en dat hij, net als alle kinderen, driftbuien kon krijgen. Het lukte haar echter niet om Maya van gedachten te veranderen: volgens haar had haar zus niet eens geprobeerd haar zoon te berispen en had ze zich er alleen toe beperkt hem stil te houden door hem haar mobiele telefoon en tablet te geven.

De ouders van de twee vrouwen vroegen om niet betrokken te zijn bij die discussie, dus vroeg Maya haar beste vrienden om hun mening: sommigen steunden haar beslissing volledig en voegden eraan toe dat ze zo'n onbeleefd kind niet eens mee naar een restaurant zouden moeten nemen. Anderen definieerden het gedrag van het kind echter in lijn met dat van zijn andere leeftijdsgenoten. Wat vind jij?

Advertisement