Vader en dochter spelen in de supermarkt, een vrouw komt tussenbeide: “Ik heb mijn kinderen manieren geleerd”.

Janine image
door Janine

04 Mei 2024

Vader en dochter spelen in de supermarkt, een vrouw komt tussenbeide
Advertisement

Bij het verlaten van het huis kun je allerlei ontmoetingen hebben, oude bekenden tegenkomen en zelfs nieuwe kennissen maken. Niet alle interacties met anderen eindigen echter op de meest wenselijke manier..

Zoals wanneer je ruzie krijgt met een vreemde, iemand wie je nog nooit hebt ontmoet en met wie je een meningsverschil hebt gehad, misschien over een kleinigheidje. Welnu, dit is precies wat er met de hoofdpersoon van dit verhaal gebeurde terwijl hij met zijn dochter aan het winkelen was.

via Reddit

Advertisement

De ontmoeting tussen de vader met zijn kleine meisje en de vrouw

Diana.grytsku/Freepik - Not the actual photo

De man was nogal onder de indruk van de woordenwisseling die hij had met een vrouw en wilde het originele incident navertellen door een gedetailleerde post te schrijven op het Reddit-forum.

"Ik ben 40 jaar oud en mijn dochtertje is net 4. Als ik haar meeneem om boodschappen te doen, vinden we het leuk om wat te spelen: als het niet druk is in de supermarkt, doe ik alsof ik met het winkelwagentje rijd alsof het een auto is, mijn dochter vindt het geweldig!", stelde de man. 

Vervolgens zei hij dat als iemand dat tafereel ziet, ze hooguit geamuseerd glimlachen. Maar op een dag vond iemand het idee van de vader om het kleine meisje te vermaken helemaal niet grappig.

"Ik was aan het 'stoeien' met mijn dochter toen ik duidelijk zag dat een oudere dame me een vuile blik toewierp, dus ik keek haar verbaasd aan, niet begrijpend wat haar probleem was. Als antwoord siste de vrouw zachtjes dat ik geen respect had voor de openbare ruimte”, vertelde de man. Geërgerd door dat gebrom besloot hij in te grijpen.

Advertisement

De ruzie met de vrouw

Wayhomestudio/Freepik - Not the actual photo

"Neem me niet kwalijk, ik was gewoon met mijn dochter aan het spelen... sorry dat ik u gestoord heb, nog een fijne dag verder”, had de man gezegd. Maar de vrouw was niet van plan om de man ermee weg te laten komen en vervolgde: "Je zou je moeten schamen dat je je dochter geen goede manieren hebt geleerd, ik heb de mijne geleerd hoe ze zich in het openbaar moeten gedragen."

Op dat punt raakte de 40-jarige geïrriteerd en reageerde op dezelfde manier door erop te wijzen dat haar kinderen misschien goede manieren van iemand anders hadden geleerd, omdat zij helemaal niet beleefd was.

Het kleine meisje vroeg vervolgens aan haar vader of ze iets verkeerd had gedaan, waarop hij antwoordde en ervoor zorgde dat de oude vrouw het ook hoorde: "Nee, lieverd, we hebben alleen te maken met een overheersend en slecht gehumeurd persoon”, legde hij haar uit.

De vrouw antwoordde dat ze niet chagrijnig was, maar gewoon iemand die met rust gelaten wilde worden. "Als je met rust gelaten wilt worden, begin je dan met je eigen zaken te bemoeien!”, riep de man uit, waarmee hij de vrouw de mond snoerde. Hun ontmoeting was echter slechts tijdelijk geëindigd.

Reacties van gebruikers

Het was namelijk zo dat de twee volwassenen tegelijkertijd aan de kassa betaalden! Dus had de man besloten om de oude vrouw voor te laten gaan, wetende dat ze zou klagen bij de kassière. En dat was precies wat er gebeurde: de vrouw had gezeurd dat ze zich de hele tijd had geërgerd, terwijl de man en zijn dochter - volgens haar - de winkel hadden vernield.

De medewerkster keek de man aan en die haalde prompt zijn schouders op. Uiteindelijk had ze hem een glimlach van begrip gegeven. Bij het verlaten van de supermarkt had de 40-jarige man het karretje uit alle macht geduwd en zijn kleine meisje laten lachen van plezier, de oude vrouw verbijsterd achterlatend. Laten we eens kijken wat Reddit-gebruikers schreven over wat er gebeurd is.

"Die vrouw wilde met rust gelaten worden, maar ze zocht elk excuus om ruzie met je te maken," merkte een persoon op, "Kleine interacties zoals schreeuwen of de glimlach van een kind maken mijn dag mooier”, bekende een ander, "Die vrouw moet erg eenzaam zijn als ze zo chagrijnig is, ze zou moeten proberen om meer begrip te tonen als het gaat om zulke onbenullige dingen”, schreef weer een ander. Wat vind jij?

Source:

Reddit

Advertisement