Zus wil schadevergoeding van haar broer: zijn zoon brak een beeld ter waarde van bijna 4000 euro

Janine image
door Janine

26 Januari 2024

Zus wil schadevergoeding van haar broer: zijn zoon brak een beeld ter waarde van bijna 4000 euro
Advertisement

Familiebijeenkomsten komen vaak voor: je probeert zo vaak mogelijk, als je het goed met elkaar kunt vinden, samen te komen met je dierbaren om bij te praten en samen te zijn. Het fijne aan het hebben van een grote familie is dat je samen kunt zijn met mensen van alle leeftijden en met verschillende denkwijzen. Helaas heeft men soms een diametraal tegenovergestelde kijk op dingen.

Zoals in het verhaal dat we je nu gaan vertellen: broer en zus raakten verwikkeld in een hevige ruzie en geen van beiden wilde elkaar tegemoet komen.

Het verhaal dat tot het conflict leidde

Het verhaal dat tot het conflict leidde

Freepik - Not the actual photo

De vrouw, 25 jaar oud, besloot internetgebruikers om hun mening te vragen over het verhaal om een duidelijker beeld te krijgen: laten we eens kijken wat er gebeurde.

De vrouw had besloten om haar familie uit te nodigen in haar nieuwe huis: ze woonde ongeveer een jaar samen met haar partner die drie jaar ouder is. Onder de gasten bevonden zich natuurlijk haar broer en zijn achtjarige zoon. Juist het kind was de reden voor de ruzie.

In feite was het kind, zoals de 25-jarige goed wist, altijd al een druk en hyperactief kind geweest, dus had ze haar broer gevraagd om een oogje in het zeil te houden: “Sarah en ik hebben het nieuwe huis ingericht en gedecoreerd met veel waardevolle spullen, probeer een oogje te houden op de 'kleine lastpost' zodat hij geen schade aanricht”, had ze hem gesmeekt.

Hij had haar gerustgesteld door te zeggen dat ze zich geen zorgen hoefde te maken: hij zou voorzichtig zijn. Onnodig te zeggen dat de daaropvolgende gebeurtenissen heel anders verliepen.

Advertisement

De mening van de gebruikers

De mening van de gebruikers

benuski/Flickr

Nadat ze het onmiskenbare geluid had gehoord van glas dat op de grond viel en brak, rende de vrouw om te zien wat er was gebeurd. Ze kon haar ogen niet geloven!

Het ruim anderhalve meter glazen beeld was in duizend stukjes gebroken… en alsof dat nog niet genoeg was, was dat kostbare voorwerp zowel Sarah's favoriet als een waardevol stuk: het had het stel bijna 4000 euro gekost.

"Het was niet de eerste keer dat dat kind schade aanrichtte, we weten hoe hij is: hij is een soort levende tornado en hij maakt altijd iets kapot, het zijn vaak voorwerpen die Sarah mooi vindt. Maar deze keer heeft hij alle grenzen overschreden!”, schreef de geërgerde jonge vrouw.

Omdat ze het zat was om de tekortkomingen van haar broer te accepteren en het gedrag van zijn zoon te ondergaan, besloot ze hem om een schadevergoeding te vragen. De man beschuldigde haar er echter van een slechte zus te zijn en gemeen tegen hem te zijn: "we zijn familie", zou hij tegen haar gezegd hebben en voegde eraan toe dat hij een dergelijk bedrag niet had kunnen betalen, zelfs als hij dat had gewild. De vrouw hield voet bij stuk en zei dat hij haar beetje bij beetje kon terugbetalen.

Sommige gebruikers, die over de hele kwestie hadden gelezen, besloten hun mening te geven over wat er was gebeurd: “degene die het kapot maakt betaalt, zo werkt het in winkels en zo hoort het ook. Je broer moet je zeker terugbetalen", schreef iemand, "het is een kwestie van respect en opvoeding, ouders zijn verantwoordelijk voor de schade die hun kinderen aanrichten", schreef weer een ander. Wat vind jij?

Advertisement