Man beschuldigt zijn vrouw, moeder en huisvrouw, ervan de hele dag niets te doen: zij geeft hem lik op stuk

Janine image
door Janine

04 Mei 2024

Echtgenoot beschuldigt zijn vrouw, huisvrouw, ervan de hele dag niets te doen
Advertisement

Helaas hoor je vaak verhalen over moeders en huisvrouwen die niet begrepen worden: tegenwoordig zou er geen twijfel meer over mogen bestaan dat de zorg voor het huis en de kinderen in alle opzichten net zo’n vermoeiende bezigheid is als werken.

Het verhaal dat we je nu gaan vertellen is daar in feite een klein maar duidelijk bewijs van. Laten we dus eens kijken naar de ruzie die is ontstaan ​​tussen een jong getrouwd stel.

Advertisement

De provocerende boodschap van de echtgenoot

Freepik - Not the actual photo

Het begon allemaal als een grap. Een grap die haar man maakte tegen Maisha, een fulltime moeder en huisvrouw, over haar “niets doen” in huis.

Een zeer wijdverbreide overtuiging onder mensen die werken: velen denken dat de rol van huisvrouw en moeder over het geheel genomen eenvoudig en niet erg stressvol is, en absoluut niet vergelijkbaar is met die van degenen die met uitdagingen op het werk worden geconfronteerd. De vrouw uit dit artikel was niet blij met de woorden van haar partner en wilde hem op de hoogte brengen van de vele activiteiten die zij dagelijks uitvoerde.

Dus begon ze een lijst te maken van al haar taken, onvermijdelijke plichten, die ze elke dag van haar leven moest uitvoeren sinds hun eerste kind, Noah, was geboren.

Voor elke huishoudelijk taak die ze deed, maakte ze een foto en voegde er een kort onderschrift aan toe, waarna ze een heleboel van die berichten naar haar man stuurde. Tussen het schoonmaken van de keuken, het voeden van de baby, het verschonen van luiers, het vullen van de koelkast, het strijken, de was doen, het schoonmaken van de vloer en vele andere taken, onderstreepte Miasha dat ze niet voor 12.00 uur haar tanden kon poetsen.

Advertisement

Het antwoord van de echtgenoot en enkele overwegingen

Freepik - Not the actual photo

De man kreeg dus een heleboel foto’s op zijn telefoon en kon, overweldigd door alle activiteiten van zijn vrouw, alleen maar reageren met smiley emoticons: hij moet duidelijk zijn ideeën over het "niets doen" van de vrouw hebben heroverwogen.

Afgezien van de vertekende perceptie van sommige mensen over dit onderwerp, geeft een onderzoek van Welch's, waarbij meer dan 2000 Amerikaanse moeders werden ondervraagd, stof tot nadenken. De gegevens waren verbazingwekkend: een thuisblijfmoeder heeft ongeveer 14 uur nodig om al haar dagelijkse taken/activiteiten uit te voeren en heeft slechts 1,7 uur vrije tijd! Dit geldt natuurlijk voor elke dag: voor een moeder zijn er geen vrije dagen.

Dit vertaalt zich, maar het zou gepaster zijn om te zeggen converteert, naar 98 uur werk per week! Meer dan twee keer zoveel uren dus als een gewone voltijdse baan. 

Als je er goed over nadenkt, zijn er geen pauzes, bonussen en voordelen voor thuisblijfmoeders: er is alleen het besef er altijd te moeten zijn voor de kinderen, de wil om het huis waar het hele gezin woont altijd goed verzorgd te houden. Het zou daarom een kwestie zijn van het harde werk, want dat is het, dat door deze mensen wordt verricht opnieuw te evalueren, waarbij altijd in gedachten moet worden gehouden dat het geven van zinvolle hulp een juist en gepast gedrag zou zijn.

Source:

Welch's

Advertisement