De bruid discussieert heftig met haar schoonzus: “zelfs je kinderen zijn niet uitgenodigd voor de bruiloft"

Janine image
door Janine

19 Januari 2024

De bruid discussieert heftig met haar schoonzus: “zelfs je kinderen zijn niet uitgenodigd voor de bruiloft"
Advertisement

Op je eigen bruiloft is het juist en gepast dat de regels die voor het evenement zijn vastgesteld, worden opgevolgd, maar deze worden door sommigen misschien niet gedeeld, die zelfs problematisch kunnen zijn. Daarom kunnen er nogal gespannen situaties ontstaan, om het maar zo te zeggen, zelfs tussen familieleden...

Precies zoals de hoofdpersoon van dit verhaal overkwam: ze stelde een heel specifieke voorwaarde waarbij ze onverzettelijk was, maar haar schoonzus smeekte haar om er nog eens over na te denken en beschuldigde haar er vervolgens van onjuist en harteloos te zijn.

via Reddit

Het verhaal van de bruid, de ruzie

Het verhaal van de bruid, de ruzie

prostooleh/Freepik - Not the actual photo

De vrouw die bij de aanvaring betrokken was, de 28-jarige aanstaande bruid, schreef over het voorval: ze wendde zich tot een bekend forum om advies te vragen over hoe ze met het familiedrama om kon gaan.

Zij en haar man waren het over één ding roerend eens: ze had afgesproken dat er geen kinderen zouden zijn op hun trouwdag. Geen kinderen, of het nu jongens of eitjes waren: alleen volwassenen. "Ik wil niet dat mijn speciale dag verpest wordt door de schreeuwende kinderen, heen en weer geren, enz.", schreef de aanstaande bruid.

Ze had deze regel duidelijk gemaakt door deze te specificeren in de uitnodigingen. Niemand had bezwaar gemaakt, behalve haar schoonzus: de vrouw had contact opgenomen met de vrouw en haar gesmeekt een uitzondering te maken voor haar vier kinderen, omdat ze niet zonder hen wilde gaan. "Ik begrijp haar beweegredenen, maar ik ben niet van plan om van gedachten te veranderen: ik wil dat alles soepel verloopt en het lijkt mij zo erg niet om je kinderen een dag onder toezicht van een vertrouwenspersoon achter te laten", voegde de vrouw vervolgens toe in haar bericht. Haar vastberadenheid leidde echter tot een drama.

Advertisement

Wat de gebruikers er over dachten

Wat de gebruikers er over dachten

Wirestock/Freepik

"Uiteindelijk ging ze tekeer, ze reageerde het op mij af: ze noemde me harteloos omdat ik er geen kinderen bij wilde... de kwestie betrof uiteindelijk mijn hele familie en die van mijn man”, vervolgde de 28-jarige.

De mening van de families was in tweeën gedeeld: er waren mensen die haar verlangen naar vrede en rust goed begrepen en degenen die vonden dat het onjuist was om alle kinderen a priori uit te sluiten. Het duurde niet lang voordat de reacties van gebruikers arriveerden om advies en meningen aan de jonge vrouw te geven.

"Jouw huwelijk, jouw regels: dat lijkt mij duidelijk. Als je schoonzus het er niet mee eens is, kan ze thuis blijven bij haar kinderen, maar ze heeft geen inspraak in jouw beslissingen", schreef een gebruiker, "ik heb bruiloften gezien waar de kinderen heel druk waren en hun kleren lieten rondslingeren, je doet er goed aan om bij je idee te blijven, geloof me!", riep weer een ander uit, "de kwestie is simpel: je bent vrij om je eigen regels vast te stellen, maar mensen moeten vrij zijn om te kiezen of ze wel of niet aanwezig willen zijn op je bruiloft. Dus als je er geen probleem mee hebt om gasten te verliezen omdat er geen kinderen bij mogen zijn, is dat prima", schreef een ander. Wat denk jij ervan?

Advertisement