Ze kiezen en kondigen een valse naam aan voor hun aankomende dochter: ze onthullen de grap en dit zorgt voor ruzie in de familie

Janine image
door Janine

25 Januari 2024

Ze kiezen en kondigen een valse naam aan voor hun aankomende dochter: ze onthullen de grap en dit zorgt voor ruzie in de familie
Advertisement

Hoe noemen we het? Dit is ongetwijfeld een van de vragen die stellen die op het punt staan ​​een baby te krijgen zichzelf stellen. Of het nu om het eerste kind, de tweede enzovoort is, het maakt niet uit. Wat belangrijk is, is om uit te zoeken welke naam bij hem of haar past, wat de aanstaande ouders mooi vinden, de naam die misschien aan een speciaal persoon is verbonden of de naam die in het hoofd van een van hen is blijven hangen omdat ze hem in een film of liedje hebben gehoord of in een boek hebben gelezen. 

Wat de reden voor de keuze ook is, we zijn ons er terdege van bewust dat dit alleen de ouders aangaat en dat de mening van anderen er niet bij betrokken mag worden, tenzij ze erom vragen. Op basis van wat een inmenging van familieleden zou kunnen zijn, besloten een toekomstige moeder en vader een grap uit te halen met hun familieleden, jammer dat er achteraf discussies ontstonden.

Advertisement

Een grap die verkeerd viel

Een grap die verkeerd viel

Needpix - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld op Reddit waar een man vertelde over de periode van wachten op zijn eerste kind. We weten wat een hectische periode het is, zowel wat betreft dingen die je moet doen als emotioneel. Om wat van de stress weg te nemen, besloten de aanstaande vader en zijn vrouw een grap uit te halen met de andere familieleden. 

“Mijn vrouw is net bevallen van mijn eerste dochter, voor haar is het haar vierde, en omdat ze altijd veel kritiek heeft gekregen van de familie voor de namen die ze haar kinderen zogenaamd wilde geven, besloot ze hen opnieuw in de maling te nemen - zei de vader - Ze besloot een vreemde naam te verzinnen voor de baby, maar uiteindelijk kozen we natuurlijk voor een andere. Ik vond het grappig en ik was het ermee eens, dus kondigden we aan dat onze dochter Grenadine zou heten, ter ere van het granaatappelsap”.

Advertisement

De naam van de verdeeldheid...

De naam van de verdeeldheid...

Budgeron Bach/Pexels - Not the actual photo

In feite was de keuze van de toekomstige ouders niet bepaald “standaard”, waardoor de familieleden op hun hoede waren, die er uit beleefdheid niets over zeiden. Gelukkig maakten de twee bij de geboorte van het kleine meisje bekend dat de echte naam anders zou zijn, tot grote opluchting van iedereen, behalve de zus van de nieuwe vader. De vrouw was woedend op het stel en beweerde dat zij meer voor de gek werd gehouden dan de anderen. Waarom?

De auteur van het bericht vertelde dat zijn broer onlangs van geslacht was veranderd, waarbij hij, nu hij een vrouw was geworden, had besloten om de naam Grenadine voor zichzelf te gebruiken. Het was niet iets wat ze had aangekondigd aan familieleden, maar ze stelde zich op die manier voor aan vrienden en nieuwe kennissen. Toen ze echter ontdekte dat haar broer en zijn vrouw die naam niet hadden gebruikt, maar een andere, voelde ze zich bespot en haalde uit naar de twee, zeggende dat ze belachelijk was gemaakt. De situatie escaleerde zodanig dat de nieuwe tante categorisch weigerde de nieuwkomer te ontmoeten en haar ongenoegen over haar broer bleef houden.

Wie was fout?

"Toen we het erover hadden, vertelde ze me dat ze die naam had aangenomen omdat ze een sterke band voelde toen ze hem hoorde," vertelt de kersverse vader, "maar toen ze zich realiseerde dat we hem niet hadden gebruikt, voelde ze zich op de een of andere manier verraden. Was het verkeerd om deze grap uit te halen?"

Reddit-gebruikers stonden aan de kant van de man, en dus niet zijn zus. De meest gehoorde mening is dat ze haar kennissen wilde laten weten dat zij en haar nieuwe nichtje een sterke band hadden, al was het alleen maar door het delen van een naam, maar belangrijker is dat ze haar voornemen aan de ouders van de kleine had moeten meedelen. Of de naam Grenadine nu waar was of niet, ze had moeten vertellen over het positieve gevoel dat ze had toen ze die hoorde en hoe graag ze dat zelf wilde kiezen. Ze had daarentegen “in de schaduw” gehandeld, zich vergist en enigszins teleurgesteld.

Er was niets mis mee om zichzelf naar de baby te willen vernoemen, misschien had ze echt een sterke band gevoeld met zowel het kleine meisje als de naam, maar dat is wat er gebeurt als er een gebrek is aan confrontatie en discussie over een kwestie met de direct betrokkenen. Denk je dat de vader en moeder van de baby ongelijk hadden door de grap uit te halen of vind je dat de tante overdreef?

Advertisement