De vakantie van een jong stel verandert in een nachtmerrie: ze komen zonder geld te zitten

Janine image
door Janine

24 Januari 2024

De vakantie van een jong stel verandert in een nachtmerrie: ze komen zonder geld te zitten
Advertisement

Reizen verruimt de geest en helpt om een beetje los te komen van de gebruikelijke routine, je probeert dan ook een beetje te ontsnappen in de hoop een paar dagen te kunnen ontspannen. Het organiseren van een vakantie, het kiezen van een bestemming, het boeken van tickets en hotels kan echter ook stressvol zijn.

Zorgvuldige planning, vooral als dat ruim van tevoren gebeurt, helpt om aan alle behoeften te voldoen en de stress te verminderen. Maar in dit geval niet: een jong stel had zes maanden van tevoren een reis gepland, maar kwam enkele uren na aankomst op hun bestemming in de problemen.

Advertisement

De pech van dit jonge stel

De pech van dit jonge stel

Freepik - Not the actual photo

Marc McGeachy, 21, en Paris Kelly, 20, hadden ruim van tevoren een reis naar Polen geboekt, maar hun enthousiasme zou kort na de landing verdwijnen. Eenmaal uit het vliegtuig namen de twee een taxi naar hun hotel. Hier ontdekten ze tot hun grote schrik een dramatische gebeurtenis.

Voordat ze hun huis in Glasgow (Schotland) verlieten, waren ze naar een wisselkantoor gegaan waar ze ongeveer £400 hadden gewisseld in de Poolse munteenheid, de zloty (PLN).

Toen ze echter een taxi gingen nemen en een deel van dat geld eruit hadden gehaald, lichtte de chauffeur hen in: ze hadden de verkeerde valuta in handen. Bij het wisselkantoor hadden ze 2000 Turkse lira gekregen in plaats van Poolse... nu zaten ze met geld dat ze niet konden uitgeven en waarvan de waarde gelijk was aan minder dan 50 pond!

Advertisement

De ongemakkelijke uren van het stel

De ongemakkelijke uren van het stel

Freepik

De twee waren begrijpelijkerwijs uit het veld geslagen toen ze het nieuws hoorden en wisten niet hoe ze zich uit die netelige situatie moesten bevrijden. Gelukkig was de taxichauffeur vriendelijk en reed hen toch naar het hotel. Eenmaal op hun kamer was het stel doodsbang en wilden ze gewoon weg van die plek: "we wilden gewoon naar huis, we wisten niet wat we moesten doen, we hadden honger en waren bang”, vertelde het stel.

Ze slaagden er uiteindelijk in om in contact te komen met de winkel die per ongeluk de verkeerde omrekening had gedaan: "zodra we het probleem hadden gemeld, verontschuldigde het filiaal zich tegenover ons en vertelden ze ons dat ze ons binnenkort het ontbrekende geld zouden sturen," vertelden de twee.

Het stel zat zo'n vier uur zonder geld en beschreef die ervaring als een echte nachtmerrie: “ik begrijp niet hoe zoiets kon gebeuren, het is absurd. Ik zal dat wsselkantoor nooit meer vertrouwen, ook al werd het mij aanbevolen door mijn familie”, aldus de 20-jarige Schot.

Het begin van de vakantie van het jonge stel was zeker niet de beste en helaas zullen de twee zich de slechte ervaring die ze hadden niet snel vergeten, maar we kunnen iets leren van hun ongelukkige episode: neem tijdens het reizen nooit iets als vanzelfsprekend aan en controleer altijd elk detail nauwgezet! Heb jij ooit slechte ervaringen gehad op vakantie?

Advertisement