Nichtje vraagt ​​haar tante haar trouwjurk te dragen: “Jouw dochter is toch te fors”

Janine image
door Janine

11 Maart 2024

Nichtje vraagt ​​haar tante haar trouwjurk te dragen: “Jouw dochter is toch te fors”
Advertisement

Trouwen is een van de gelukkigste momenten in het leven van veel mensen en de reden waarom wordt bijna als vanzelfsprekend beschouwd: een verliefd stel komt samen en belooft elkaar eeuwige liefde, klaar om samen een gezin te stichten en - als ze gelovig zijn - onder de goedkeuring van God.

Een unieke, prachtige gebeurtenis dus, maar het heeft ook een paar nadelen: de kosten voor een bruiloft zijn aanzienlijk. Niet iedereen kan het zich veroorloven om veel geld uit te geven en dus probeert men, waar mogelijk, geld te besparen met behulp van advies van familieleden en vrienden. Een jonge vrouw bedacht dat het misschien een goed idee zou zijn om haar trouwjurk van haar tante te lenen, maar ze had niet echt nagedacht over bepaalde gezinsdynamieken.

Advertisement

De jurk van de verdeeldheid

De jurk van de verdeeldheid

Freepic.diller/Freepik - Not the actual photo

Familierelaties zijn vaak delicaat en dit verhaal, verteld op Reddit, is hiervan het bewijs. De tante van de 27-jarige vrouw schreef op een bekend forum.

"Ik ben nu 30 jaar geleden getrouwd en voor de gelegenheid droeg ik een prachtige jurk in jaren ’90-stijl, helemaal op maat gemaakt. Ik heb angstvallig mijn jurk bewaard en toen ik een dochter kreeg (ik heb ook twee zonen) dacht ik meteen om hem haar te geven voor haar speciale dag", begon de vrouw te vertellen.

Ze ging echter verder met erop te wijzen dat haar dochter een heel ander postuur had ontwikkeld dan toen zijzelf jong was en daarom besefte ze al snel, al toen haar dochter een tiener was, dat ze die jurk nooit zou kunnen dragen.

Nu heeft haar broer twee dochters en één daarvan is slank en zou haar jurk wel kunnen dragen, maar de relatie tussen tante en nichtje is niet al te best: “Ik mag dat meisje niet, ze probeert altijd in het middelpunt van de belangstelling te staan, ze is onvolwassen en opzettelijk werkloos. Ik beperk het contact met haar tot een minimum”, bekende de vrouw. Vervolgens was ze sprakeloos toen ze een bericht van haar nichtje op haar telefoon las waarin ze haar vroeg haar jurk te geven.

Advertisement

De evolutie van het verhaal en het advies van gebruikers

De evolutie van het verhaal en het advies van gebruikers

v.ivash/Freepik - Not the actual photo

"Ik wist niet wat ik tegen haar moest zeggen, dus nam ik de tijd. Toen vroeg ik me af hoe dat meisje wist van mijn jurk en dus belde ik mijn moeder, en ik had het goed gezien: zij was degene die haar had ingelicht en op dat idee had gebracht. Zonder mijn toestemming natuurlijk”, onthulde de tante.

De moeder reageerde, toen ze werd ondervraagd over het gebaar, door te zeggen dat de 27-jarige een beperkt budget had en dat het daarom een aanzienlijke besparing voor haar zou zijn geweest om die jurk te hebben en voegde er vervolgens aan toe: “Trouwens, je dochter kan hem toch nooit dragen? Ze is zo fors…”. Op dat moment werd de vrouw zo boos op haar moeder dat ze boos de telefoon ophing.

"Mijn dochter is helemaal niet ‘fors’: ze heeft gewoon een welgevormd lichaam, dat is iets heel anders”, gaf de vrouw aan. Tot slot schreef ze dat haar dochter altijd delen van haar jurk kon gebruiken om een andere te maken. Dus nu vraagt ze zich af wat ze moet doen: ze is zich ervan bewust dat ze geen afstand wil doen van haar jurk, maar ze weet ook welk drama het zal veroorzaken als ze dat niet doet. Gebruikers haastten zich om haar advies te geven.

“Je moet haar vertellen dat oma het mis had: de jurk is helemaal niet beschikbaar om af te staan”, schreef iemand, “Je moeder had het recht niet om iets te zeggen over iets dat niet eens van haar is, einde verhaal”, oordeelde een ander. Wat vind jij?

Advertisement